Celtics pakken laatste strohalm en voorkomen eliminatie

1recap1play

*Halverwege wedstrijd #4 tegen de New York Knicks dachten de Boston Celtics op rozen te zitten. Aan het einde van de eerste helft stonden de groenen namelijk 19 punten voor en Carmelo Anthony schoot nog geen deuk in een pakje boter. En toen was daar het derde kwart en was daar ook Raymond Felton. De gedrongen pointguard scoorde zestien van zijn 27 punten in de derde periode. Zijn buzzerbeater zorgde ervoor dat de Knicks terugkwamen tot een (achter)stand van 68-65.

In het vierde kwart kwamen de Knicks zelfs langszij en kreeg de wedstrijd, die bij rust al geen wedstrijd meer leek te zijn, toch nog een spannend einde. Zo spannend zelfs dat na 48 minuten basketbal er nog steeds een gelijke stand op het scorebord stond. Beide teams kregen kansen om de wedstrijd in reguliere speeltijd te beslissen. Maar dat kreeg niet iedereen mee:

Eenmaal in overtime hielden de Celtics het hoofd koel. Met name Jason Terry. The Jet was goed voor een paar belangrijke baskets in crunchtime en die punten stelden de 97-90 overwinning voor de Celtics veilig. Terry zelf wilde vooral God bedanken en verklaarde in een interview na de wedstrijd dat hij ’s ochtends al een teken had gekregen dat ze moesten blijven vechten. Toch handig, zo’n speler.