Cavaliers verrassen met zege op Lakers

Door

De Cleveland Cavaliers hebben woensdagnacht voor een daverende verrassing gezorgd door in eigen huis Los Angeles Lakers te verslaan. De regerend kampioen leed met 104-99 een pijnlijke nederlaag.

Het was een contrast met het vorige duel tussen beide ploegen. Destijds werden de Cavs in het Staples Center met 55 punten verschil afgedroogd.

Woensdagavond ging het helemaal anders. Bij de Cavs was een bankspeler, Ramon Sessions, de grote man bij de thuisploeg met 32 punten.

De ploeg van coach Phil Jackson kon daar vrij weinig tegenover stellen. De enige die nog een beetje zijn niveau haalde was de Spanjaard Pau Gasol. Hij was goed voor 30 punten en 20 rebounds. Captain Kobe Bryant had een rustige avond met slechts 17 punten.

,,Ik denk dat de jongens deze wedstrijd meerekenden met de rust die wij hebben rondom de All Star-game,” was het sarcastische antwoord van Jackson na afloop. ,,Het leek wel of wij een vakantiedag hadden opgenomen, echt heel triest.”

Gasol was wat milder in zijn commentaar, maar kon het evenmin niet bevatten. ,,Dit is zo pijnlijk, ik snap er niets van. Deze nederlaag is zo teleurstellend, juist omdat we de laatste keer zo goed tegen hen speelden,” aldus de Spaanse forward.

Het was de derde nederlaag op rij voor de ploeg van coach Phil Jackson, terwijl de vier uitwedstrijd daarvoor allemaal winnend waren afgesloten.

Dankzij de nederlaag zien de Lakers het gat met de twee andere topploegen in de Western Conference alleen maar groter worden. De ploeg uit Los Angeles heeft nu een 38-19 record.

Voor de ploeg van coach Byron Scott betekent de overwinning op de Lakers in ieder geval dat ze niet als slechtste team in de historie van de NBA in de boeken zullen komen. De Philadelphia 76ers kwamen in het seizoen1972-73 tot slechts negen overwinningen en de Cavs zijn dat aantal woensdagnacht gepasseerd. De ploeg uit Cleveland heeft nu een 10-46 record en is daarmee nog wel het team met het slechtste record in de NBA.

Zie hier de samenvatting van het duel tussen de Lakers en de Cavs.

Foto: media.cleveland.com

Ook leuk om te lezen