Cardinals plaatsen zich voor play-offs, comeback Tanaka

Door

Cincinnati Reds v St. Louis Cardinals

Geen play-offs zonder de St. Louis Cardinals. De ploeg van manager Mike Matheny verzekerden zich voor de vijfde keer in zes jaar van October Baseball, maar van vreugde was amper sprake. Er heerst namelijk een griepvirus binnen de selectie waar zo’n tien spelers hinder van ondervinden en daarnaast waren de Cincinnati Reds met 7-2 te sterk voor de Cards, mede dankzij vier homeruns.

Leading-Off
Of het een verstandige zet is van de New York Yankees is nog de vraag, maar Masahiro Tanaka keerde zondag voor het eerst sinds 8 juli terug op de heuvel. Tanaka gooide 70 pitches in de 5-2 overwinning op de Toronto Blue Jays, gaf één run op in 5 1/3 innings en voelde na afloop geen pijn in zijn rechter elleboog.

Three Strikes
* Na zijn start waarin hij dertien strikeouts noteerde en een Major League-record evenaarde, domineerde Jacob deGrom opnieuw voor de New York Mets. De grootste favoriet voor de NL Rookie of the Year Award gooide tien strikeouts in zes innings en leidde de Mets naar een 10-2 overwinning op de Atlanta Braves.

* Net als deGrom maakt ook Corey Kluber een fantastisch seizoen door. De startende werper van de Cleveland Indians gooide maar liefst veertien strikeouts in de 7-2 overwinning op de Minnesota Twins. De Indians hebben de tweede AL Wild Card nog altijd in het vizier, de achterstand is 3 1/2 wedstrijd.

* De Pittsburgh Pirates komen steeds dichterbij de play-offs dankzij een 1-0 overwinning op de Milwaukee Brewers. Catcher Russell Martin sloeg de enige run binnen, terwijl startende werper Vance Worley wederom een sterke wedstrijd gooide. The Buccos hebben in de race om een NL Wild Card-ticket 4 1/2 wedstrijd voorsprong op de Brew Crew.

Seventh Inning Stretch
Als het aan Josh Donaldson ligt, dan spelen de Oakland Athletics gewoon mee in de play-offs. De All-Star van de A’s bezorgden zijn ploeg een 8-6 overwinning op de Philadelphia Phillies met een walk-off homerun.

Er werd zondag hard en ver geslagen.

Wat een geweldige vangbal van Mike Trout. Het was niet genoeg voor een overwinning, want de Texas Rangers waren met 2-1 te sterk voor de Los Angeles Angels.

Going Dutch
* Xander Bogaerts ging 0-uit-1 tegen de Orioles en werd vervangen door Jemile Weeks.

* Jonathan Schoop ging 0-uit-2 tegen de Red Sox met een walk.

* Geen honkslag in vier slagbeurten tegen de Mets voor Andrelton Simmons, wel een RBI.

* Save nummer 43 van het seizoen voor Kenley Jansen.

* Didi Gregorius ging 1-uit-3 tegen de Rockies.

Overige wedstrijden
Washington Nationals @ Miami Marlins 2-1
Boston Red Sox @ Baltimore Orioles 3-2
Chicago White Sox @ Tampa Bay Rays 10-5
Detroit Tigers @ Kansas City Royals 2-5
Seattle Mariners @ Houston Astros 3-8
Los Angeles Dodgers @ Chicago Cubs 8-5
San Francisco Giants @ San Diego Padres 2-8
Arizona Diamondbacks @ Colorado Rockies 3-8

Standings
Naamloos

Groen = play-offs

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen