Burress komt op 6 juni vervroegd vrij

Door

De NFL zal komende zomer, lockout en weder dienende, een interessante free agent rijker zijn. Dan zal voormalig New York Giants wide receiver Plaxico Burress de transfermarkt komen versterken.

Burress bekende in 2009 schuld aan verboden wapenbezit. In november 2008 had hij zich met een vuurwapen in een nachtclub begeven, waarna het wapen per ongeluk was afgegaan. De Super Bowl-kampioen werd daarbij in zijn eigen been geraakt.

Burress werd veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, maar zal op 6 juni aanstaande vervroegd vrij komen. Woordvoerder van het gevangeniswezen Linda Foglia liet weten dat officials daartoe hadden besloten op basis van goed gedrag.

Burress zal in juni 21 maanden van zijn straf hebben uitgezeten.

Natuurlijk blijft het de vraag of de receiver door een club zal worden opgepikt. Maar na de goede ervaringen van de Philadelphia Eagles met Michael Vick, is er vast en zeker een (wanhopige) NFL-franchise die de gok durft te wagen.

Mits Burress, voor de Pittsburgh Steelers en de Giants goed voor 505 receptions en 7.845 receiving yards, achter de tralies niet al te veel aan footballkunsten heeft ingeboet, natuurlijk.

NFL-commissaris Roger Goodell had eerder al laten weten dat Burress beschikbaar zou komen zodra hij zijn straf heeft uitgezeten.

Foto: blogs.venturacountystar.com

1 Reactie
  1. Joep 13 jaar ago

    ik zeg de Bengals 😀

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen