Buccaneers verlengen contract Dominik

Door

De Tampa Bay Buccaneers hebben maandag het contract van general manager Mark Dominik met vier jaar verlengd. Dominik is verantwoordelijk voor de injectie van jeugd in het team. De Bucs zijn het jongste team in de NFL.

,

,Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van de Glazer-familie in de richting dat het team uitgaat,” zei Dominik, die al 16 jaar deel uitmaakt van het team. ,,Ik zie er naar uit om naar mijn 20ste jaar bij het team toe te werken. De opdracht is om van dit team een uitdager te maken en er de Super Bowl mee te winnen.”

Door quarterback Josh Freeman te draften in 2009 en in 2010 wide receiver Mike Williams en running back LeGarrette Blount maakte Dominik enkele cruciale stappen richting succes. Tampa Bay eindigde op 10-6 vorig seizoen maar grepen net naast een plaats in de play-offs.

Het was een serieuze ommekeer, daar ze in 2009 op 3-13 het seizoen eindigden.

De 39-jarige Dominik werd lid van de Bucs in 1995 en werkte als scout voor hij acht jaar geleden personeelschef werd. Hij werd gepromoveerd tot general manager na het ’08 seizoen, toen Raheem Morris er head coach werd.

,,Het is erg plezierig om met een persoon en een talent als Mark samen te werken, en zo’n voldoening om zijn succes te zien,” zei eigenaar Joel Glazer. ,,Tegen het einde van zijn contract zal Mark twee decennia voor ons gewerkt hebben en heeft hij ons het succes gegeven dat we verdienen.”

Foto: thepewterplank.com

Ook leuk om te lezen