Broncos weten zich niet te revancheren in Seattle

Denver Broncos v Seattle Seahawks

De rematch tussen de Seattle Seahawks (2-1) en de Denver Broncos (2-1) was een stuk spannender dan die van afgelopen februari toen de Broncos een pak slaag kregen in de Super Bowl. Toch trokken ook vandaag de Seahawks aan het langste eind: na overtime werd het 26-20 voor de thuisploeg.

In de eerste helft werd de wedstrijd vooral gedomineerd door beide defensies, de eerste touchdown viel namelijk pas laat in het eerste kwart toen Russell Wilson de bal wist te plaatsen in de handen van Ricardo Lockette.

Daarna leken de Seahawks alles onder controle te hebben, men ging met een 17-3 voorsprong de rust in en de Broncos leken wederom niet opgewassen tegen de ploeg uit Seattle. Toen vond Peyton Manning echter zijn groove terug en gooide hij eigenhandig zijn ploeg terug in de wedstrijd. Ondanks een late interception van Kam Chancellor – waarna de Seahawks nog een field goal scoorde – wist Manning in extremis zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen met een touchdown pass richting Jacob Tamme.

Gezien het scoreverloop hadden de Broncos echter wel een two-point conversion nodig, en hier zorgden Manning en Demaryius Thomas voor:

De wedstrijd ging vervolgens naar verlenging en hierin kregen de Broncos geen kans. De Seahawks wonnen de toss, begonnen met aanvallen en onder leiding van Russell Wilson keken zij niet meer terug. Uiteindelijk was het niemand minder dan Marshawn ‘Beast Mode’ Lynch die het karwei mocht afmaken:

Cardinals blijven ongeslagen

Voor de tweede week op rij kreeg Drew Stanton een basisplaats voor de Arizona Cardinals (3-0), en voor de tweede keer wisten de Cardinals met Stanton als quarterback te winnen. In Glendale werd er met 23-14 afgerekend met de San Francisco 49ers (1-2).

De 49ers leken halverwege alles onder controle te hebben, het team stond 14-6 voor en Stanton en co. konden aanvallend weinig tot niks uitrichten. In de tweede helft begon San Francisco zichzelf echter in haar voet te schieten, er volgden vele penalty’s (San Francisco had negen penalty’s voor 107 yards, Arizona slechts vijf voor 36 yards) en hierdoor kon Arizona in de wedstrijd blijven. Uiteindelijk vond Stanton de rookie wide receiver John Brown om de stand gelijk te trekken.

En even later was het weer Drew Stanton richting John Brown, die zich zo langzamerhand al begint te ontpoppen tot een revelatie in Arizona.

Vervolgens wisten de 49ers niks meer uit te richten. Een late field goal poging werd in de kiemen gesmoord door Tommie Kelly die hem blockte en aan de andere kant was het de rookie kicker Chandler Catanzaro die meer succes had en daarmee de wedstrijd in het slot gooide.

Chiefs winnen eindelijk weer eens

In een slordige wedstrijd hebben de Kansas City Chiefs (1-2) hun eerste overwinning van het seizoen kunnen pakken. In Miami werd er met 34-15 van de Miami Dolphins (1-2) gewonnen.

Het was voor de Chiefs slechts de derde keer in elf wedstrijden dat er werd gewonnen en ook vandaag ging het niet van een leien dakje. De offensive line was kwetsbaar en Alex Smith werd hierdoor maar liefst vijf keer gesacked. Toch wist hij ook drie touchdown passes te gooien, twee richting Joe McKnight en één richting Travis Kelce.

Aan de kant van de Dolphins waren er weinig hoogtepunten, met uitzondering van deze touchdown celebration waarvoor de Dolphins nog een penalty tegen zich kregen:

Aan de andere kant deden de Chiefs er nog een schepje bovenop in deze dance contest: