Blockbuster trades tussen de Magic, Suns en Wizards

Door

Vannacht hebben enkele NBA-teams hun roster omgegooid. Vooral de Orlande Magic zijn druk bezig geweest. Het team uit Florida heeft Vince Carter, Marcin Gortat en Mickael Pietrus naar de Phoenix Suns gestuurd. Die ploeg heeft in ruil voor deze spelers Hedo Turkoglu, Jason Richardson en Earl Clark weer naar de Magic gestuurd. Ook hebben de Suns nog geld ontvangen van de Magic en een toekomstige draft keuze in de eerste ronde. Naast de spelerswissel hebben de Magic ook nog een trade gedaan met de Washington Wizards. In deze ruil sturen de Magic Rashard Lewis naar de Wizards en krijgen ze Gilbert Arenas er voor terug.

Interessant aan deze deals is dat Hedo Turkoglu na iets meer dan een jaar al weer terug is op het oude nest. In de zomer van 2009 koos de small forward uit Turkije ervoor om de Magic te verlaten voor de Toronto Raptors. Daar kwam Hedo echter nooit echt goed tot zijn recht waarna hij afgelopen zomer naar de Suns werd gestuurd. Ook daar speelde Hedo niet goed waarna hij nu weer bij het team is waar hij eerder fantastisch speelde en in 2009 de NBA Finals bereikte. Hier verloren de Magic in vijf wedstrijden van de Los Angeles Lakers.

Voor Gilbert Arenas betekent de trade een nieuwe start. Begin vorig jaar werd hij geschorst voor wapenbezit in de kleedkamer van zijn eigen team. Het ging toen om een slechte grap, maar het werd hem niet in dank afgenomen. De scorende guard werd voor de rest van het seizoen geschorst. Dit seizoen moest Arenas tijd delen met Rookie John Wall. Het was al vanaf het begin de vraag of deze twee spelers samen konden spelen aangezien zij beiden graag de ball in hun handen hebben. Volgens Magic-voorzitter zal dat bij zijn niet gebeuren. Arenas zal dan samen moet spelen met Otis Smith en die kennen elkaar al van hun tijd bij de Golden State Warriors.

De Orlando Magic hebben tot nu toe een redelijk goed seizoen. Ze staan vierde in de Eastern Conference met 16-10. Echter leek er iets te missen bij het team. Met deze trades hoopt het team van coach Stan van Gundy mee te kunnen doen om titel. De Suns halen met de trade een center binnen, in de persoon van Marcin Gortat, die zij hard nodig hadden. Tevens hebben zij met Vince Carter en Mickael Pietrus vervangers voor Jason Richardson op de guard positie naast Steve Nash. Richardson draaide wel als een van de weinige spelers van de Suns een goed seizoen als tweede guard naast Steve Nash. De Wizards geven met de trade hun rookie John Wall meer ruimte om de leiding te nemen en halen met Rashard Lewis een ervaren foward binnen die goed kan scoren.

Foto: upload.wikimedia.org

Ook leuk om te lezen