Blackhawks nog een zege verwijderd van Stanley Cup

Door

2013 NHL Stanley Cup Final - Game Five

De Chicago Blackhawks zijn dankzij een 1-3 zege in Chicago tegen de Boston Bruins nog maar een zege verwijderd de Stanley Cup. Het staat nu 3-2 in de serie. Patrick Kane was met twee doelpunten zeer belangrijk voor zijn ploeg.

Voorafgaand aan de wedstrijd had coach Claude Julien van de Boston Bruins besloten om Carl Soderberg zijn debuut in de NHL Playoffs te gunnen ten koste van Kaspars Daugavins. De 27-jarige aanvaller mocht daardoor aantreden op de plek die Gregory Campbell door een beenbreuk niet meer in kan vullen door een beenbreuk. Tijdens de wedstrijd schoof Soderberg nog een plekje op, toen Patrice Bergeron de wedstrijd met een onduidelijke blessure moest verlaten. De center speelde in periode 2 slechts 49 seconden en verliet in periode 3 het stadion per ambulance.

Op dat moment stonden zijn Bruins al met 0-2 achter. Patrick Kane was verantwoordelijk voor beide doelpunten. De winger was zowel in de eerste als in de tweede periode trefzeker. Bij beide treffers stond verdediger Zdeno Chara op het ijs. Opvallend want de verdediger stond op dat moment bij 7 van de laatste 8 Blackhawks-goals op het ijs. De fysiek sterke Chara heeft moeite met de snelheid van de lijn met Jonathan Toews, Patrick Kane en Bryan Bickell.

Vroeg in de derde periode sloeg Chara terug met een hard schot over de handschoen van Corey Crawford. Toen aan Chicago-zijde Jonathan Toews ook al niet meer terugkwam in de derde periode leek er nog veel mogelijk voor de Bruins. Er werd geprobeerd om de gelijkmaker te forceren, maar grote kansen leverde dit niet op. Dave Bolland besliste 14 seconden voor het einde de wedstrijd met een empty netter.

Aankomende maandagnacht kunnen de Blackhawks de serie tegen de Bruins in Boston beslissen. Als de Bruins winnen, wordt de strijd om de Stanley Cup woensdagnacht beslist.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen