Beyond the Box Score: Blue Jays @ Yankees

Door

Ben jij wel eens in Wrigley Field geweest? Was de wedstrijd die jij bezocht in Madison Square Garden de mooiste ooit? Of zag je een thriller in Candlestick Park? Vandaag: Blue Jays @ Yankees, 4 juni 2008. Yankee Stadium. SportAmerika is geïnteresseerd in jouw verhaal! Zoek op Sports Reference de box score van de mooiste wedstrijd die jij ooit bezocht en stuur ons je ervaringen van het duel.

bjb

Richard van Welie, Blue Jays @ Yankees, 4 juni 2008. Yankee Stadium.

In 2008 bezocht ik voor het eerst een wedstrijd van de New York Yankees. Ik had het team in 2005 tijdens een reis door de VS al wel als mijn favoriete MLB-team geadopteerd, maar tot een bezoek was het vervolgens niet gekomen. Totdat ik dus een weekje naar New York ging met mijn vriendin en we de reis zo hadden gepland dat de Yanks tijdens ons bezoek meerdere malen thuis speelden.

Ik volgde de Yankees toen wel maar nog niet zo intensief als nu. Ik verbaasde me dan ook over het feit dat het fanatieke thuispubliek in de wedstrijd tegen de Toronto Blue Jays constant hun startende pitcher uitjoelde, vooral omdat Mike Mussina helemaal geen verkeerde wedstrijd speelde. Pas later in de wedstrijd kwam het besef dat ze hem niet uitjoelde, maar juist zijn bijnaam “Moose” scandeerden.

De Yankees wonnen deze wedstrijd uiteindelijk gemakkelijk met 5-1 en mijn vriendin en ik waren verkocht. Een paar dagen later besloten we weer te gaan en dit keer waren de Kansas City Royals de tegenstander. De wedstrijd was dit keer wat spannender en dat kwam goed uit. Doordat het verschil in de laatste inning maar drie punten was, kwam Mariano Rivera op de heuvel om de wedstrijd in het slot te gooien. Zijn opkomst, terwijl Metallica’s Enter Sandman door het oude Yankee Stadium schalde, zorgde voor instant kippenvel. Mo deed wat hij moest doen en de Yankees wonnen dus ook hun tweede wedstrijd waarbij ik aanwezig was. Klik hier voor de boxscore van deze wedstrijd.

Hier vind je de boxscore.

———-

Doe mee & WIN! Als je jouw beknopte verslag (inclusief link van de box score) op onze Facebook-pagina post, maak je kans op een eigen artikel in het Sport Amerika Magazine!

Boston Red Sox v New York Yankees

Ook leuk om te lezen