Beste start ooit voor Giants’ pitcher Barry Zito

Door

Colorado Rockies v San Francisco Giants

De toeschouwers in AT&T Park gingen er woensdag eens goed voor staan om Barry Zito een staande ovatie te geven. De linkshandige pitcher van de San Francisco Giants verliet na zeven puntloze innings tegen de Colorado Rockies het veld. De Giants wonnen met 10-0 en de 34-jarige Zito boekte zijn tweede W van het seizoen zonder een run op te geven.

Duurst betaalde pitcher in 2006

Het is even wennen als je de Giants en met name Zito op de voet volgt. In 2006 werd hij in één klap de duurst betaalde pitcher nadat hij de overstap maakte van de Oakland Athletics naar de Giants voor een zevenjarig contract ter waarde van 126 miljoen dollar. De 2002 AL Cy Young winnaar wist zijn vorm bij de A’s echter nooit te evenaren.

Zito verloor meer wedstrijden dan dat hij won, terwijl zijn WAR nooit boven de twee uitkwam. Zijn mega contract en zijn mindere prestaties waren voer voor fans en journalisten om hem openlijk te bekritiseren. En toen kwam Game 5 van de NLCS van afgelopen seizoen. Een vintage Zito gooide in en tegen de St. Louis Cardinals 7 2/3 shutout innings en hield zijn ploeg in de elimination game in leven. #RallyZito was wereldwijd trending.

Zito won zijn elfde start op een rij (bron ESPN):

naamloos

Twee goede starts maken nog geen zomer. In 2010 begon Zito het seizoen met een 4-0 record in de maand maart en april om vervolgens de rest van het seizoen te eindigen met een 5-14 record. Neemt niet weg dat Zito bezig is aan de beste start uit zijn veertienjarige loopbaan. Nog nooit begon hij het seizoen met veertien puntloze innings na twee starts.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen