Around The Horn: 1 april 2018

Door

Alle highlights op een rijtje van de wedstrijden van gisterenavond en afgelopen nacht in onze MLB Recaps, met in Deel I een ruime overwinning voor de Twins, een comeback van de Blue Jays tegen de Yankees en een spannende eerste game van de doubleheader tussen de Tigers en Pirates. Deel II en III volgen later deze dag.DE HEADLINES

Jose Barrios kan met plezier terugkijken op zijn seizoensdebuut. Hij maakte alle 9 innings vol en zorgde zo voor de eerste complete game shut-out van het seizoen (6K, 1 BB, 3 H). Daarentegen wil Orioles starter Kevin Gausman (5K, 2BB, 7H, 6ER) deze wedstrijd zo snel mogelijk vergeten. Hij werd al na de vierde inning  in de wedstrijd vervangen nadat hij door de offense van de Twins om de oren geslagen werd. Met name Brian Dozier had een productieve dag met 2 homeruns.

DE STAND

Door deze overwinning gaan de Twins naar een record van 2-1 waarmee ze op plek twee in de AL Central komen. De Orioles vallen terug naar 1-2 en bezetten momenteel de vierde plek in de AL East.

UP NEXT

De Twins gaan naar Pittsburgh (1:05 CEST) toe om op 2 april een interleague serie te beginnen. Startende werper Lance Lynn zal dan zijn debuut maken voor de ploeg uit Minnesota. De Orioles mogen het opnemen tegen de regerend kampioen uit Houston (7:10 CEST). Tegen de Astros zal starting pitcher Chris Tillman zijn seizoensdebuut maken.


DE HEADLINES

Blue Jays werper Marcus Stroman (8K, 3BB, 3H, 4ER) kan niet heel tevreden terugkijken op zijn debuut. Na vijf innings moest de SP het veld al ruimen. Sonny Gray (8K, 3BB, 7H, 1ER) had een korte maar goede dag op de heuvel. Ondanks zijn hoge pitchcount na vier innings liet hij de Yankees met een voorsprong achter voor de bullpen. De normaal zo sterke bullpen van de Yankees liet het ernstig afweten. Vooral set-up reliever David Robertson (0K, 1BB, 3H, 4ER) werd hard geraakt wat resulteerde in een blown save en loss.

Justin Smoak kan wel tevreden terugkijken op de wedstrijd. Met twee homeruns, waaronder een Grand Slam in de achtste inning, was hij de gevierde man voor de Canadezen.

DE STAND

Beide ploegen staan na vier ontmoetingen op een record van 2-2. Daarmee delen ze voorlopig de tweede plek in de AL East.

UP NEXT

De Yankees gaan hun home opener spelen tegen de Rays (1:05 CEST). De startende werper voor de Yankees zal Jordan Montgomery zijn. De Toronto Blue Jays krijgen de Chicago White Sox (7:07 CEST) op bezoek waarbij Jaime Garcia voor de Canadezen de bal zal gaan werpen.DE HEADLINES

Cardinals werper Luke Weaver (3K, 3BB, 5H, 1ER) had een prima seizoensopening. Zijn tegenstander Steven Matz (4K, 3BB, 4H, 3ER) was wat ongelukkiger en moest na vier innings het veld ruimen.

Voor de ploeg uit St. Louis was shortstop Paul DeJong in bloedvorm. Met maar liefst twee homeruns was hij de grote man in offensief opzicht. Daarnaast hadden ook de outfielders Tommy Pham en Marcell Ozuna een multi-hit game.

DE STAND

De New York Mets hebben na drie wedstrijden een positief record van 2-1. Daarmee komen ze op een gedeelde tweede plek in de NL East. De Cardinals komen op 1-2 te staan wat betekent dat we ze terug vinden op plek vier in de NL Central.

UP NEXT

De Mets mogen het in eigen huis gaan opnemen tegen de Phillies (07:10 CEST), de grote rivaal uit de divisie. The Dark Knight Matt Harvey zal dan de startende werper zijn. De St. Louis Cardinals hebben een ontmoeting met de Milwaukee Brewers (2:10 CEST) op het programma staan. Miles Mikolas zal voor de outs aan de zijde van de Cardinals moeten zorgen.


 


DE HEADLINES

Na een dag uitstel stonden Trevor Williams (1K, 5BB, 0H, 0ER) en Michael Fulmer (3K, 2BB, 4H, 1ER) tegenover elkaar. Beide pitchers kunnen terugkijken op een prima seizoensdebuut al zal de nasmaak voor Fulmer wat wrang zijn. Acht innings sterk werpen en toch een loss achter je naam krijgen. Williams had was issues met zijn command maar hij kreeg geen enkele hit tegen.

Het enige punt van de wedstrijd kwam op naam van Gregory Polanco die Adam Frazier binnen sloeg. Polanco staat in het prille seizoen al op 5 RBI’s.

DE STAND

Pittsburgh heeft na twee wedstrijden nog de perfecte score van 2-0 waardoor ze bovenin meedraaien in de NL Central. De Tigers hebben na de eerste twee wedstrijden nog geen win (0-2) en staat onderaan in de AL Central.

UP NEXT

Omdat dit een inhaalwedstrijd was is de volgende wedstrijd al geweest tussen beide ploegen. De wedstrijd waarin Chad Kuhl en Ryan Carpenter tegenover elkaar stonden wordt in de latere recap van vandaag besproken.

Coverfoto: GettyImages

Ook leuk om te lezen