Blue Jays opnieuw te sterk voor Red Sox

Door

Toronto Blue Jays v Boston Red Sox
De Toronto Blue Jays versloegen aan de hand van werper Mark Buehrle opnieuw de Boston Red Sox. Voor de Red Sox was het de zevende nederlaag op rij, terwijl de Blue Jays na deze sweep bovenaan staan in de American League Eastern Division.

Leading Off

De Blue Jays pakte al vroeg een ruime voorsprong op het werpen van Jon Lester. Na twee innings had Toronto al zeven runs op het bord gezet en op het werpen van Mark Buehrle konden de Sox daar slechts twee punten tegenover zetten. Na die tweede inning stond geen van beide lefties nog een punt toe en ook de bullpens hielden het dicht waardoor de einduitslag (7-2) al na twee innings op het scorebord stond. Voor Mark Buehrle betekende het zijn Major League leading achtste overwinning van het seizoen. Het hoogtepunt van de wedstrijd waren de back-to-back homeruns van Melky Cabrera en Jose Bautista.

Three Strikes

* Na een sweep op division rivals Detroit (met daarin twee walk-off extra inning wins) wonnen de Cleveland Indians de eerste wedstrijd in Baltimore na 13 innings van de Orioles. Justin Masterson startte voor de Tribe, nadat beoogde starter Tomlin woensdag drie (extra) innings in relief gegooid had. Masterson moest vijf punten toestaan aan de O’s, maar dat gold ook voor zijn tegenstander Wei-Yin Chen. Een two-run double van de slumpende Carlos Santana (.153 average) bracht de beslissing in de dertiende inning. De Indians wonnen hun vierde wedstrijd op rij: 8-7.

* Twee werpers keerden gisteren terug van de disabled list. Chris Sale versloeg in zijn eerste start sinds zijn blessure de New York Yankees met 6 shutout innings en 10 strikeouts. De White Sox wonnen het eerste duel uit de serie van vier met 3-2. Alex Cobb van de Tampa Bay Rays gooide eveneens 6 shutout innings in zijn terugkeer en gooide zes keer drie slag. Dankzij een walk-off homerun van Sean Rodriguez versloegen de Rays de Athletics na 11 innings met 5-2.

* De St. Louis Cardinals pakten hun eerste sweep van het seizoen.  Lang stonden zij met 2-0 achter tegen de Diamondbacks, maar dankzij punten in de zesde, zevende en twee in de achtste inning werd de sweep gecompleteerd. De Diamondbacks zakken dankzij de 4-2 nederlaag en de sweep nog verder weg en hebben nu een record van 18-31. Alleen de Cubs en Astros doen het met slechts 17 overwinningen slechter.

Seventh Inning Stretch

Het is vandaag de fantastische vangbal editie van de Seventh Inning Stretch! Allereerst Josh Harrison van de Pirates:

Dan een andere Josh.. Josh Reddick met deze belachelijk goede vangbal, waarmee hij drie punten van de Tampa Bay Rays voorkomt:

En natuurlijk is er een baas boven baas.. Yasiel Puig met een fenomenale diving catch:

Deze vangbal leverde Puig een staande ovatie op van het publiek van de tegenstander.

Extra innings

Nog meer slecht nieuws voor de Texas Rangers, die eerder al Matt Harrison, Martin Perez, Derek Holland, Adrian Beltre en velen anderen op de disabled list zagen belanden. Net als Harrison en Perez is de kans groot dat Prince Fielder de rest van het seizoen moet missen dankzij een blessure aan zijn nek. Fielder moet geopereerd worden en zal dit seizoen niet terugkeren. We zagen dit seizoen al dat zijn prestaties beneden pijl waren en nu blijkt dat de speler die jaren lang bijna geen enkele wedstrijd miste eindelijk op de disabled list belandt.

Ook Jurickson Profar, die herstellende was van een schouderblessure, lijkt de rest van het seizoen te moeten missen nu hij een terugslag kreeg en weer van vooraf aan moet beginnen met zijn herstel. De kans dat we de Nederlander dit seizoen nog in de MLB in actie zien, lijkt klein. General Manager Jon Daniels heeft al aangegeven erg voorzichtig te zullen zijn in het nieuwe herstelproces en wil absoluut niet het risico op een nieuwe terugslag lopen.

Overigens is een groot deel van de blessures van de Rangers op niet conventionele manier ontstaan:

Elders in de league verlieten ook Manny Machado en Ryan Braun geblesseerd hun wedstrijden.

Going Dutch

Xander Bogaerts (.282) ging 1-4 met een strikeout en deze homerun:

Jonathan Schoop ging als vervanger van de geblesseerde Machado 0-1 voor de Orioles.

Andrelton Simmons kon in vier slagbeurten voor de Braves geen hit produceren.

Scoreboard

Philadelphia Phillies (20-24) @ Miami Marlins (25-23) 3-4
Texas Rangers (23-24) @ Detroit Tigers (27-16) 9-2
San Francisco Giants (29-18) @ Colorado Rockies (26-12) gestaakt in de zesde inning bij een 2-2 stand
Toronto Blue Jays (26-22) @ Boston Red Sox (20-26) 7-2
Oakland Athletics (30-17) @ Tampa Bay Rays (20-28) 2-5
Cleveland Indians (23-25) @ Baltimore Orioles (23-22) 8-7
Washington Nationals (24-23) @ Pittsburgh Pirates (20-26) 1-3
Los Angeles Dodgers (25-23) @ New York Mets (21-25) 5-3
Milwaukee Brewers (28-20) @ Atlanta Braves (26-20) 4-5
Arizona Diamondbacks (18-39) @ St. Louis Cardinals (26-21) 2-4
New York Yankees (26-24) @ Chicago White Sox (24-25) 2-3
Chicago Cubs (17-28) @ San Diego Padres (21-27) 5-1
Houston Astros (17-31) @ Seattle Mariners (23-23) 1-3

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen