32 in 32: San Diego Chargers

Door

San Diego Chargers Rookie Minicamp

De NFL-redactie van SportAmerika richt de blik op het nieuwe seizoen. Iedere dag belichten we een team in onze NFL Preview: 32 in 32, in volgorde van hun prestatie in 2013. Vandaag: de San Diego Chargers.

Het afgelopen seizoen – hun 44ste in de NFL en 54ste in totaal – was het eerste seizoen waarin head coach Mike McCoy de leiding over het team had. Hij leidde The Bolts naar negen overwinningen tegenover zeven nederlagen, waarmee het team voor een wild card mocht vechten tegen de Cincinnati Bengals. Door een 27-10 overwinning mochten zij het daarna tegen de Denver Broncos opnemen, maar de verliezend finalist in de Super Bowl bleek met 24-17 net een maatje te groot. Het seizoen daarvoor noteerden de Chargers een 7-9 record en dus mogen we stellen dat McCoy zijn werk goed gedaan heeft. Het was tevens de eerste keer sinds 2009 dat de mannen uit Californië de play-offs wisten te bereiken.

2013 seizoen markeerde een nieuw ingeslagen weg. Met een aangepast offensief systeem – waarbij quarterback Philip Rivers de bal eerder moest gooien dan gebruikelijk – werd Rivers dertig keer gesacked, negentien keer minder dan het seizoen daarvoor. Hij gooide voor 4,479 yards en 32 touchdowns en had ook nog eens een passer rating van 105.5, zijn hoogste rating ooit. Mede dankzij deze statistieken werd de QB uitgeroepen tot NFL Comeback Player of the Year.

Wide receiver rookie sensatie Keenan Allen kende meteen zijn nationale doorbraak en wist verscheidene rookie records te verbreken.

Screen Shot 2014-07-24 at 17.29.52

Nieuw

CB Jason Verrett, RB Donald Brown, QB Kellen Clemens, LB Kavell Conner, TE David Johnson, CB Brandon Ghee.

Met het binnen halen van de 27-jarige running back Donald Brown – die overkwam van de Indianapolis Colts en een driejarig contract tekende ter waarde van 10,5 miljoen dollar waarvan vier miljoen gegarandeerd – hebben de Chargers een extra wapen in hun running offense erbij gekregen. In het afgelopen seizoen was Brown goed voor een gemiddelde van 5,3 yards per carry in 102 pogingen. Daarbij kan Brown ook een pass ontvangen wanneer nodig met 214 reception yards uit 27 receptions.

Wie is Jason Verrett? Hij dus:

Weg

WR Danario Alexander, RB Ronnie Brown, WR Lavelle Hawkins, CB Derek Cox, LB Terrell Manning, FB Le’Ron McClain, CB Johnny Patrick, G Stephen Schilling, DT Cam Thomas, QB Charlie Whitehurst.

Prognose 2014

Als de San Diego Chargers de lijn van afgelopen seizoen weten door te trekken, kunnen ze best eens de verrassing van het seizoen zijn. Uiteraard stikt het in de AFC van zeer sterke teams en ook in de AFC West moeten ze concurreren met de Chiefs. De eerste plaats zal normaliter weer naar de Denver Broncos gaan, maar een tweede plek moet tot de mogelijkheden behoren. Het zou mij niet verbazen als de Chargers tien of elf overwinningen weten te boeken en dat moet in principe genoeg zijn voor wederom een plek in de play-offs.

Philip Rivers heeft er een goed seizoen op zitten en moet dat zelfvertrouwen meenemen naar begin september als week 1 van start gaat. Head coach Mike McCoy heeft een manier gevonden om de offense beter tot zijn recht te laten komen en dat belooft wat.

Player to watch

Natuurlijk quarterback Philip Rivers. De NFL Comeback Player of the Year heeft er een goed seizoen op zitten en zal die prestatie statistisch gezien willen overtreffen. Hij heeft alles in zich om vorm te geven aan de offense van de Chargers en gesteund door Mike McCoy moet dat goed komen.

Enkele Rivers highlights van het afgelopen seizoen:

Aan de zijde van de defense moet Manti Te’o ook nog even genoemd worden. Vorig jaar nog rookie en nu van start in zijn tweede seizoen. Te’o stelde een beetje teleur in zijn debuut seizoen en we kijken dan ook vol verwachting naar zijn prestaties voor komend seizoen.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen