30 in 30: Tampa Bay Rays

Door

In de ‘AL Beast’ is het lastig overleven als je portemonnee niet zo dik is als die van je meest directe concurrenten. Des te knapper is het als je er jaar in, jaar uit tóch in slaagt met beperkte middelen mee te doen om de bovenste plaatsen. De Tampa Bay Rays van manager Joe Maddon hebben zo ongeveer patent op dergelijke staaltjes. Al jaren levert de club met het bescheiden salarishuis topspelers in die niet meer betaald kunnen worden, maar telkens staan er weer andere spelers klaar om de gaten te dichten. Knap? Bizar knap.

RaysLogo Manager: Joe Maddon
General Manager: Andrew Friedman
Stadion: Tropicana Field
2013: 92-71 (Tweede in de AL East)
2013 MVP: Evan Longoria
World Series: 0
Pennants: 1
Divisies: 2
Wild cards: 2
Slagmannen: Werpers:
C Ryan Hanigan SP David Price
1B James Loney SP Alex Cobb
2B Ben Zobrist SP Matt Moore
3B Evan Longoria SP Chris Archer
SS Yunel Escobar SP Jake Odorizzi
LF David DeJesus CP Grant Balfour
CF Desmond Jennings RP Heath Bell
RF Wil Myers RP Joel Peralta
DH Matt Joyce RP Jake McGee

Nieuw
C Ryan Hanigan
CP Grant Balfour
RP Heath Bell

Weg
LF Kelly Johnson
DH Luke Scott
2B Ryan Roberts
CP Fernando Rodney

Wild Card Game - Tampa Bay Rays v Cleveland Indians

2014 Prognose
Je moet wel goed gek zijn wil je anno 2014 nog tegen de Rays wedden, want zoals gezegd slagen Maddon en zijn mannen er jaar na jaar weer in competitief te zijn, en dat zal komend seizoen niet anders zijn. De sleutel tot succes ligt in de rotatie. David Price lijkt als ace een zekerheidje, maar de jonge werpers die naam hem komen zal veel afhangen. Van Cobb, Moore en Archer wordt veel verwacht, terwijl Odorizzi als kandidaat voor AL Rookie of the Year wordt genoemd. Halen de starters hun verwachte niveau, dan lijken de Rays bij voorbaat een ijzersterk team.

Dat komt mede omdat die starters zich met McGee, Peralta, Bell en Balfour aardig ondersteund weten door de bullpen. De slagploeg zal uiteraard vooral draaien om Evan Longoria, die vooral ondersteund zal moeten worden door Zobrist, Myers en Joyce. Daarmee lijken de Rays niet zomaar over een line-up te beschikken die voor bakken runs zal zorgen, en dat onderstreept nog maar eens het belang van goede pitching. Wij geloven in die pitching, zien de Rays tot de laatste dag meedoen om de divisie, en een plek in het Postseason afdwingen.

Player to Watch
Hoewel de meeste ogen gericht zijn op Evan Longoria, kiezen wij voor een combinatie van twee jonge spelers. Dé speler om in de gaten te houden is Wil Myers, die na een aardig debuutjaar dit seizoen definitief moet doorbreken en daar ook toe in staat geacht mag worden. Wij houden echter ook een schuin oog op Ryan Hanigan. De catcher werd gehaald in de deal die Tampa Bay ook Heath Bell opleverde en hoort defensief gezien bij de beste catchers van de MLB. Een zeer interessante aanwinst, waar de Rays meer plezier van gaan hebben dan velen denken.

Alle previews op een rij:

NATIONAL LEAGUE

NL EAST

NL CENTRAL

NL WEST

Atlanta Braves Chicago Cubs Arizona Diamondbacks
Miami Marlins Cincinnati Reds Colorado Rockies
New York Mets Milwaukee Brewers Los Angeles Dodgers
Philadelphia Phillies Pittsburgh Pirates San Diego Padres
Washington Nationals St. Louis Cardinals San Francisco Giants

AMERICAN LEAGUE

AL EAST

AL CENTRAL

AL WEST

Baltimore Orioles Chicago White Sox Houston Astros
Boston Red Sox Cleveland Indians Los Angeles Angels
New York Yankees Detroit Tigers Oakland Athletics
Tampa Bay Rays Kansas City Royals Seattle Mariners
Toronto Blue Jays Minnesota Twins Texas Rangers

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen