3-on-3: My Name is My Name

Door

3on3

De NBA was eigenlijk wat onopvallend 2014 ingegaan, maar deze week kwam er weer wat leven in de brouwerij. Tijd voor een nieuwe 3-on-3 dus. In deze rubriek reageren wekelijks drie NBA-redacteuren op drie stellingen omtrent een actueel onderwerp. Nadat we vorige week alles rond oud en nieuw bespraken, is het nu tijd voor iets heel anders: (bij) namen.  Daar was deze week namelijk flink wat over te doen.

1. Welke speler heeft beste bijnaam in de NBA?

bijnaam

Vincent van Genechten (VG):  Deze is simpel: Vince Carter a.k.a. Half Man/Half Amazing. Carter draagt deze bijnaam al jaren met zich mee, maar eerlijk gezegd staat die al enige jaren niet meer bij deze oude man. VC zal echter voor altijd herinnerd worden als de beste dunker ooit en een highlight op zichzelf! Alonzo Mourning, Tim Duncan, Vlade Divac, Dikembe Mutombo én vooral Frédéric Weis hebben nog altijd nachtmerries van deze man!

Marco Post (MP): Tyler Hansbrough met Psycho T. De power forward van de Toronto Raptors (voorheen Indiana Pacers) duwt, beukt, sleurt, irriteert en heeft een gezicht dat vraagt om klappen. Zijn moves zien er alles behalve gepolijst uit, en toch mag ik hem als speler. Het kan zijn dat er een Hansbrough-shirt in m’n kast hangt.

Daan van Kooten (DK): Als je de beste bent in wat je doet en je achternaam is James, dan is King James de perfecte bijnaam. Teamgenoot Chris Andersen kennen veel van mijn vrienden niet bij naam, maar als ze hem zien op televisie vragen ze wel voorzichtig ” hij is toch de Birdman?”, waarna als ik aan rare vogel “Ka-kaah” gil. Maar de beste is toch wel Glenn “Big Baby” Davis. Die man lijkt niet alleen een op grote, dikke baby, hij gedraagt zich ook zo. Hij kwijlt al een baby, hij huilt als een baby en wordt boos als een baby als hij het hotel vol zit.

2. Stel: de NBA voegt één franchise toe. Waar zou die komen en hoe zou het team heten?

Utah Jazz v Charlotte BobcatsMP: Adam Silver brengt een franchise naar London wanneer hij het stokje overneemt van NBA-commish David Stern. Dan moet ik altijd aan de Family Guy aflevering denken waarin Peter Griffin als speler van de New England Patriots het aan de stok krijgt met QB Tom Brady en verbannen wordt naar Engeland om daar football te spelen. Juist. De London Silly Nannies dus.

DK: Er van uitgaande dat er in de National Basketball Associastion geen plek is voor een Amsterdamse garde -hoewel J.R. Smith en Beasley er naar verluid wel oren naar hebben- ga ik voor een team in Las Vegas. Middelgrote stad, veel toeristen, eeuwige vraag naar entertainment en in gebrek van een sportploeg. Naam? Las Vegas Showgirls bekt wel lekker.

VG: Ik ben altijd fan geweest van de St. Louis Spirits, die twee seizoenen in de ABA speelden. In de beginjaren van de NBA was er sprake van de St. Louis Bombers. Ik kies daarom voor de St. Louis Bonkers, waar Dizzee Rascal elke thuismatch zijn megahit mag komen zingen en de spelers een dansje moeten doen.

3. Welke arena in de NBA mag wel eens van naam veranderen? En waarin?

arenaDK: Zowel de Heat als de Mavericks spelen in een stadion met de naam American Airlines. En of daar nou center of arena achtergeplakt wordt maakt niet uit, het is verwarrend. Dus laten we vanaf nu afspreken dat de Mavs spelen in Cubans Casa of de Dirk Dome. Voor de regerend kampioen heb ik the King’s Castle in de aanbieding.

VG: Madison Square Garden, the world’s most famous arena? Geef mij maar: Bad Management Garden, the world’s most expensive arena for the world’s biggest no-show team.

MP: Bijna elke arena kan wel een naamsverandering ondergaan, behalve The Palace of Auburn Hills in Detroit en de Madison Square Garden in New York. Er is echter één naam dat pijn aan mijn hart doet: Moda Center in Portland. Bah. De Trail Blazers horen te spelen in de Rose Garden. Punt.

Foto’s: Getty Images, Instagram (Slam Magazine) en Reddit. 

5 Reacties
 1. Maurijn 10 jaar ago

  Chris AndersEn

 2. YNhuis96 10 jaar ago

  De voormalig eigenaren van de St. Louis Spirits hebben trouwens een geweldige deal gesloten met de NBA, door hun team op te heffen in ruil voor 1/7 van de televisieopbrengsten van de voormalige ABA-franchises.

  • Vincent van Genechten 10 jaar ago

   De Silna Brothers! Meest geniale broers in sports history, 255 miljoen dollar zomaar verdiend (2012 volgens NY Times). Knappe opmerking!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen