#20 West Virginia verspeelt zege op #7 TCU, #11 Georgia verslikt zich in Florida

TCU v West Virginia

De #20 West Virginia Mountaineers deden tegen de #7 TCU Horned Frogs de hele wedstrijd hun best om de wedstrijd uit handen te geven. Het duurde echter tot de laatste seconde voordat TCU met de overwinning aan de haal ging en met een 31-30 overwinning van het veld stapte.

De beginfase was volledig voor West Virginia, dat de aanval van TCU in toom hield en al snel richting een 13-0 voorsprong ging. Hierna lieten de Horned Frogs eindelijk wat van zich horen dankzij een screen pass naar Deante’ Gray.

Beide offenses zouden hierna echter vooral teleurstellen. De Mountaineers grossierden in het maken van fouten, en gaven maar liefst vijf (!) keer de bal weg op eigen helft. De Horned Frogs deden hier echter weinig mee, want ook zij begingen kostbare fouten zoals in het derde kwart toen een TCU fumble werd teruggebracht voor een touchdown.

De West Virginia offense viel hierna echter compleet stil. Er werd slechts één first down behaald en beetje bij beetje krabbelde de Horned Frogs van TCU, waar quarterback Trevone Boykin het lastig had, zich terug in de wedstrijd. Dankzij de altijd betrouwbare runningback B.J. Catalon bracht TCU de score in het vierde kwart terug tot 28-30, en in de slotfase brachten zij kicker Jaden Oberkrom in stelling om de wedstrijd alsnog binnen te slepen.

Blamage voor #11 Georgia

De #11 Georgia Bulldogs leken de SEC East-divisie onder controle te hebben. Maar vanwege een blamerende 32-20 nederlaag in Jacksonville, ten koste van de Florida Gators, zien zij de koppositie naar de Missouri Tigers gaan.

De Bulldogs waren grote favorieten na hun grote overwinningen bij Missouri en Arkansas. Maar de ploeg had op bezoek bij Florida totaal geen antwoord op de rushing attack van de Gators. Quarterback Treon Harris hoefde voor de Gators slechts zes keer de bal te gooien, aangezien zijn runningbacks (Kelvin Taylor & Matt Jones) goed waren voor maar liefst 424 (!) rushing yards.

En dat terwijl er aan het begin geen vuiltje aan de lucht leek voor Georgia, dat 7-0 voorkwam en alles op orde leek te hebben. Totdat de Gators de trukendoos open deden:

Hierna was Georgia volledig de weg kwijt en konden ze defensief helemaal niets inbrengen waardoor de wedstrijd al na het derde kwart, toen de Gators 24-7 voorstonden, voorbij was.