WWE Column: The show must go on

Door

RAW_01262015lr_1171-530228595
De oostkust van Amerika maakte zich begin deze week klaar voor wat misschien wel eens de grootste sneeuwstorm in de geschiedenis van de natie zou kunnen worden. Supermarkten werden leeg gekocht, vluchten werden geschrapt en weermannen genoten van hun nieuw verkregen ‘voorspellers van het onheil’ status. Terwijl miljoenen Amerikanen zich voorbereidden op de Apocalyps werd er ergens in een kantoortje in Stamford, Conneticut druk vergaderd. Supersterren en crew-members van WWE konden vanwege de gecancelde vluchten onmogelijk allemaal aanwezig zijn voor de tv opnames van Raw en Smackdown. Uiteindelijk ging de kogel door de kerk: WWE cancelde beide live shows.

De avond voorafgaand aan dit alles vond de Royal Rumble pay-per-view plaats. Halverwege de traditionele 30 man Royal Rumble match werd de publieksfavoriet Daniel Bryan geëlimineerd, wat een enorme reactie bij de WWE fans opriep. Een boegeroep, welke waarschijnlijk een plekje in het Guinness Book of World Records verdiend, volgde. Volgens fans die in het Wells Fargo Center aanwezig waren was het oorverdovend. Gedurende de rest van de show heeft de WWE Universe het volgehouden om van zich te laten horen. Zelfs de surprise entrance van The Rock en de winst van Roman Reigns veranderde niets aan het boegeroep.

De afgelopen tijd beweerden verschillende fans dat WWE zijn mojo een beetje kwijt zou zijn. Verhaallijnen rammelden en de fans hadden dit door. Met het boegeroep van afgelopen zondag als resultaat.


Maar toen ging het sneeuwen. Raw werd afgelast en WWE fans bleven gedesillusioneerd achter. In plaats van een live show met in-ring actie volgde er een uitzending vanuit het hoofdkantoor van WWE. The show must go on. Opeens waren er zeeën van tijd om supersterren aan het woord te laten. Verhaallijnen werden aangescherpt en er werd tijd genomen voor ouderwets goede promo’s. Het fragment tussen Roman Reigns en Brock Lesnar was spot-on. Het was precies wat de WWE op dit moment nodig had. Geen slappe woorden, maar een verhaal. Een reden voor de fans om te blijven kijken.

De sneeuwstorm is misschien wel het beste wat WWE kon overkomen in navolging van de Royal Rumble. Het gaf WWE de mogelijkheid om de boze fans weer even op hun plek te zetten. De kijkcijfers waren goed, de spanning is weer opgebouwd en misschien wel het belangrijkste: WWE did not lose their mojo.

© 2015 WWE, Inc. All Rights Reserved.

Ook leuk om te lezen