Weinig verrassingen in NBA All-Rookie Teams 14/15

Door

2015 BBVA Compass Rising Stars Challenge

Maandagavond maakte de NBA de All-Rookie teams van het afgelopen seizoen bekend. Het team werd gekozen door 130 journalisten van verschillende Amerikaanse mediaorganisaties. Andrew Wiggins werd unaniem gekozen in het eerste All-Rookie team.

Andrew Wiggins werd tijdens de draft in 2014 als eerste gekozen door de Cleveland Cavaliers, die hem meteen ruilden voor Kevin Love. In Minnesota kwam Wiggins tot bloei en groeide in het seizoen. Eind april werd hij ook verkozen tot Rookie of the Year. Nerlens Noel en Nikola Mirotic kende beide een wisselvallig, maar al bij al een goed seizoen bij respectievelijk Philadelphia en Chicago.

Ook over point guard Elfrid Payton waren er weinig twijfels. Payton wordt gezien als de nieuwe ‘assistkoning’ van de NBA. Na een wisselvallig begin wist hij ook verdedigend zijn mannetje te staan. Eigenlijk is alleen de laatste naam een kleine verrassing. Jordan Clarkson troeft Marcus Smart om een plek in het eerste team.

Het duurde lang voordat de 46e pick in afgelopen draft, Clarkson, bij de startende vijf van de Los Angeles Lakers zat. Sinds hij echter het vertrouwen kreeg van coach Byron Scott liep het als een trein voor de jonge point guard. Clarkson wordt nu al gezien als een speler voor de lange termijn bij de Lakers.

Toch zijn er een aantal mensen die niet begrijpen waarom Marcus Smart niet in het eerste team te zien is. Smart eindigde nog wel vierde in de verkiezing om de Rookie of the Year. Ook heeft de rookie Boston defensief aardig geholpen op weg naar de play-offs. Het is wel een feit dat Smart geen lieverdje is in het veld en daarom kozen journalisten mogelijk eerder voor Clarkson.

Slam Dunk contest winnaar Zach LaVine (Minnesota), Bojan Bogdanovic (Brooklyn), Jusuf Nurkic (Denver) en Langston Galloway (New York) maken het tweede team compleet. Het seizoen zal vooral herinnerd worden vanwege de blessures van verschillende toppicks. De nummer twee en drie van de draft, Joel Embiid en Jabari Parker, hadden hier ook last van en komen zo niet in beide teams voor.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen