UFC Fight Night Houston: succesvolle terugkeer Korean Zombie

Door

In Houston stond er behalve de Superbowl van vanavond ook nog een UFC Fight Night op het programma. Chang Sung Jung maakte na ruim drie jaar afwezigheid zijn rentree in de UFC, en vocht op het main event tegen Dennis Bermudez. Alexa Grasso nam het op de co-main event op tegen Felice Herrig.

Chang Sung Jung verslaat Dennis Bermudez
– Knockout (eerste ronde)

The Korean Zombie komt terug na een afwezigheid van ruim 3 jaar, vanwege verplichte militaire dienst in Zuid-Korea. En hij krijgt bij zijn terugkomst onmiddellijk een sterke tegenstander tegenover zich, Dennis ‘The Menace‘ Bermudez. Jung lijkt totaal geen last te hebben van ring rust, maar moet vroeg in de ronde een harde rechterstoot incasseren. Bermudez lijkt het initiatief in handen te hebben, maar wordt door een korte uppercut geveld door de Zombie. Hij komt de klap niet meer te boven en wordt gefinisht met ground and pound. ‘The Korean Zombie‘ maakt een succesvolle rentree in de UFC.

‘Korean Zombie’ knocks out Dennis Bermudez in comeback fight. | Jung (15-4) had not fought since a loss to Jose Aldo in a UFC featherweight title fight at UFC 163 in August 2013. “Zombie” injured his shoulder in that bout and then chose to do his mandatory two years of military service thereafter. The UFC certainly didn’t do him any favors by giving him Bermudez, a hard-hitting wrestler, in his first fight back, but it hardly fazed him. Jung, 29, is right back in place as one of the best featherweights in the world. | Bermudez (16-6) won two straight coming into this fight and was the favorite against Jung. The Long Island resident had only two losses in the last five years and owns a win over Max Holloway. Bermudez, 30, was ranked No. 9 in the UFC’s official featherweight rankings. | Source: MMAFighting

Een video die is geplaatst door Respect All Fear None! (@mmaworld_) op

Felice Herrig verslaat Alexa Grasso
– Jurybesluit (unaniem)

Grasso is één van de grootste talenten in de strawweight divisie en krijgt in haar tweede partij in de UFC opnieuw een taaie veterane tegenover zich. Felice Herrig is een gevaarlijke tegenstandster met een uitstekende groundgame. Herrig zet in de eerste ronde druk en weet goed uit de range van de Mexicaanse te blijven. Grasso komt bijna door met een flying kick en kan bijna op de grond een heel hook inzetten. Herrig ontsnapt echter en kan in de eerste ronde een aantal keer goed doorkomen met een combinatie. Grasso lijkt de kat nog een beetje uit de boom te kijken en komt alleen door met wat leg kicks.

Herrig komt aan het begin van de tweede ronde goed door met een rechterhoek. Herrig lijkt totaal niet onder de indruk van de reputatie van Grasso en zoekt brutaal de aanval. De Mexicaanse lijkt wat aarzelend en durft niet goed de slagenwisselingen aan te gaan. ‘Lil Bulldog‘ is een stuk actiever en scoort aan het einde van de ronde met een takedown.

In de derde ronde scoort Herrig opnieuw met een takedown, maar kan de Mexicaanse snel opstaan. Herrig blijft scoren met haar rechtse, die ze op de counter gooit. Grasso begint eindelijk een beetje in haar ritme te komen, maar is het te laat? Aan het einde van de ronde geven de dames nog even alles wat ze nog in huis hebben. Herrig wint de partij door een unaniem jurybesluit en stopt even de sterke progressie van Grasso. Grasso verliest haar allereerste partij in MMA.

James Vick verslaat Abel Trujillo
– Submission (D’arce choke, derde ronde)

in de lightweight divisie staat de partij tussen Trujillo en Vick op het programma. In de eerste ronde is het vooral veel aftasten. Trujillo scoort als eerste met een sterke takedown. Vick lijkt in de stotenwisseling technischer en vloeiender, waar Trujillo met elke stoot een homerun probeert te slaan. Aan het einde van de ronde lijkt hij Trujillo versuft te hebben met een mooie rechterstoot. ‘Killer‘ kan echter het einde van de ronde halen.

In de tweede ronde probeert Trujillo het wel, maar kan Vick de aanvallen simpel afslaan. In het midden van de ronde heeft ‘The Texicutioner’ bijna een submission te pakken, maar kan ‘Killer‘ ternauwernood ontsnappen.

De derde ronde begint met een stevige aanval van Trujillo, maar krijgt in de drang naar voren een knie in zijn gezicht die hem zichtbaar aangeslagen maakt. Vick maakt er uitstekend gebruik van en kan als het gevecht weer naar de grond gaat opnieuw een choke inzetten, dit keer met succes. Trujillo heeft niet genoeg lucht en kracht meer om de aanval af te slaan en tikt af.

Volkan Oezdemir verslaat Ovince Saint Preux
– Jurybesluit (verdeeld)

Volkan Oezdemir maakt zijn debuut in de UFC en is al een tijdje een sparring partner van Alistair Overeem. Meteen maakt hij zijn intenties kenbaar met een paar stevige trappen. OSP heeft zijn laatste twee partijen verloren en heeft een overwinning nodig om weer in the picture te komen in de light heavyweight divisie. De debutant maakt in de eerste ronde een sterke indruk en eindigt de ronde met een sterke fase.

OSP probeert in de tweede ronde uit een ander vaatje te tappen, maar lijkt niet genoeg conditie te hebben om constant druk te zetten. Maar Oezdemir lijkt ook zijn kruit te hebben verschoten, en de tweede ronde komt tot een teleurstellend eind.

Helaas kunnen de vechters in de derde ronde het wedstrijdbeeld niet echt veranderen. Met een sterke finish, waarin hij simpelweg iets meer energie over heeft dan Oezdemir, lijkt OSP de laatste ronde naar zich toe te hebben getrokken. Echter denkt de jury dat Oezdemir over het algemeen iets meer heeft gedaan om de winst naar zich toe te trekken. De Zwitser wint de partij door een verdeeld jurybesluit.

Marcel Fortuna verslaat Anthony Hamilton
– Knockout (eerste ronde)

Fortuna blijkt aan het begin van de partij ruim 40 pond prijs te geven op zijn tegenstander. Anthony ‘Freight Train‘ Hamilton verloor zijn laatste partij tegen Francis Ngannou, wat absoluut geen schande is. Fortuna loopt al snel een flinke wond op aan zijn oog als de twee heren per ongeluk elkaars hoofd stoten. Hamilton probeert de gehele eerste ronde druk te zetten, maar kan nog niet goed doorkomen met zijn combinaties. Fortuna komt even later wel heel goed door met een stoot en de partij is gelijk afgelopen. De benen van Hamilton knakken als rietstengels als hij hard op zijn slaap wordt geraakt door een rechter. Fortuna zorgt voor een enorme verrassing door de veel zwaardere Hamilton knockout te slaan.

Jessica Andrade verslaat Angela Hill
– Jurybesluit (unaniem)

Op papier is dit een hele mooie matchup, Hill is de regerend strawweight kampioene in Invicta FC en Andrade is niet ver van een titelshot in de UFC. De dames stellen absoluut niet teleur en openen de main card met een venijnig partijtje boksen. Vooral Andrade is meedogenloos, en drukt ‘Overkill‘ Hill de eerste en tweede ronde gestaag naar achteren. Hill blijkt een hele taaie tegenstander, want ondanks de zware druk en de oneindige slagkracht van de Braziliaanse, blijft Hill overeind en kan ook wat terugdoen. De dames maken er een bijzonder vermakelijke partij van met veel actie over en weer.

Met een enorme slagenwisseling aan het begin van de derde ronde wordt het een echte ‘barnburner‘. De dames rammen er lustig op los en Hill krijgt Andrade in het midden van de ronde naar de grond. De Braziliaanse kan echter herstellen en gaat vrolijk door met aanvallen. De enorme agressiviteit van Andrade geeft haar ook in deze ronde de overhand, maar Hill blijkt over een granieten kin te bezitten. De Braziliaanse is meedogenloos en drukt onverminderd door. Andrade wint de partij door een unaniem jurybesluit en inmiddels is bekend geworden dat zij de volgende uitdaagster voor Joanna Jedrzejczyk wordt.

********************

FS1 Prelims uitslagen

Curtis Blaydes verslaat Adam Milstead
– TKO (tweede ronde)

Chas Skelly verslaat Chris Gruetzemacher
– Submission (Rear naked choke, tweede ronde)

Ricardo Ramos verslaat Michinori Tanaka
– Jurybesluit (unaniem)

Tecia Torres verslaat Bec Rawlings
– Jurybesluit (unaniem)

********************

Fight Pass Prelims uitslagen

Niko Price verslaat Alex Morono
– Knockout (tweede ronde)

Khalil Rountree Jr. defeated Daniel Jolly
– Knockout (eerste ronde)

Foto: Getty Images / Archief

Ook leuk om te lezen