Thunder pakken benauwde zege op Grizzlies

Door

1recap1play

*Afgelopen vrijdag schakelden ze beide hun eigen eerste-ronde-tegenstander uit en amper twee dagen later staan ze tegenover elkaar in de halve finale van het Westen. De Oklahoma City Thunder en de Memphis Grizzlies maakten er gelijk een spannend potje van. In het eerste kwart was duidelijk dat beide teams de spanning van vrijdagavond nog in de benen hadden. De ene misser volgde snel op de ander. Ook in deze serie zal het gemis van Russel Westbrook vaak aan het licht komen. Sterker nog, het is voor een aantal mensen reden om de Grizzlies het voordeel van de twijfel te geven.

Iemand waar OKC naar kijkt om het gemis van Westbrook op te vangen, is Kevin Martin. En in deze wedstrijd tegen Memphis liet hij zien waartoe hij in staat is. De man met het gekke schotje was namelijk goed voor 25 punten. Neem daarbij de 35 van Kevin Durant en je zou denken dat de beide Kevin’s het met 93-91 gewonnen duel continu onder controle hadden. Maar niets was minder waar. De wedstrijd ging op en neer tot en met de laatste zoemer. De spectaculaire buzzerbeater van Quincy Pondexter, aan het einde van het derde kwart, zorgde voor een 73-64 tussenstand in het voordeel van de Grizz. [bekijk hier de recap]

Maar dankzij een ijzersterk vierde kwart van Durant en z’n mannen trokken de Thunder uiteindelijk aan het langste eind. Diezelfde Quincy Pondexter kreeg trouwens in de laatste seconden van de wedstrijd nog een kans op een driepunter om de stand met 93-93 gelijk te trekken. Reggie Jackson van de Thunder maakt nota bene een fout op Pondexter en laatstgenoemde mag drie gratis vrije worpen schieten. Jammer genoeg voor Memphis mist hij de eerste. De tweede gaat wel raak en bij de derde probeert hij de bal zo te gooien dat een teamgenoot de rebound kan pakken. Dat lukt niet en dus stapt OKC als winnaar van het veld.

Ook leuk om te lezen