Sterk optreden Jurrjens in laatste start voor All-Star Game

Door

Ook in zijn laatste start voor de All-Star Game wist Jair Jurrjens als startende werper te overtuigen. Tegen de Colorado Rockies pakte hij woensdag zijn twaalfde overwinning van het seizoen. Hij is hiermee samen met C.C. Sabathia Major League Leader in wins.Het was niet zijn beste start van de afgelopen weken, maar hij was opnieuw goed genoeg voor een overwinning. Waar zijn vorige start nog eindigde in een one-hitter, kreeg hij gisteren vijf honkslagen tegen.

In de eerste drie innings stond hij nog geen honkloper toe, maar in de vierde en vijfde inning kreeg hij het even moeilijk. Eerst met twee honkslagen in de vierde, waaruit nog niet gescoord werd, en later met drie in de vijfde inning.

Ian Stewart sloeg met één uit een double en werd vervolgens door Matt Pagnozzi binnengeslagen via een RBI-single. Pitcher Aaron Cook sloeg ook nog een honkslag, maar Jurrjens ontsnapte aan meer tegenslag door de laatste twee slagmensen uit te schakelen.

In de zesde inning opende Jurrjens met vier wijd, waarna ook Ty Wigginton op het honk kwam via een fout. Seth Smith werd uitgeschakeld door met een vangbal en Wigginton werd in een poging tot een double steal van de Rockies op twee uitgeschakeld. Na een walk voor Mark Ellis kwam Jurrjens uit de inning dankzij een groundout van Stewart.

Het was de laatste inning van Jurrjens, die in zes innings slechts één punt tegen kreeg en daarmee zijn ERA onder de 2.00 hield. Jurrjens eindigt de eerste helft van het seizoen als league leader in wins en ERA, maar toch lijken de kenners zich af te vragen of hij dit vol kan houden.

Dit heeft onder andere te maken met het feit dat hij weinig strikeouts gooit en profiteert van een laag BABIP van zijn tegenstanders. Fantasy Baseball-kenner en fan van sabermetric Tristan H. Cockcroft van ESPN.com schrijft het volgende over Jurrjens: ,,Ik zie hem dit niet volhouden in de tweede helft van het seiozen. Zijn statistieken lijken goed, maar als je ze beter onder de loep neemt lijkt het mij vrij onwaarschijnlijk dat hij overeind blijft tegen sterkere slagmensen.”

De Braves versloegen de Rockies overigens met 9-1, o.a. dankzij home runs van Chipper Jones en Dan Uggl.

Foto: deportes.oranges.es

Ook leuk om te lezen