SportAmerika Football Pool: Brandon Allen

SportAmerika Football Pool: een pittige week 9

Door

SportAmerika Football Pool: Brandon Allen

Na een week 8 waarin veel verwachte uitslagen vielen, was week 9 een knotsgekke week. De Patriots verloren van de Ravens, de Dolphins wonnen van de Jets. De Chiefs wonnen zonder Patrick Mahomes, de Broncos wonnen met Brandon Allen. Voor de SportAmerika Football Pool betekende dit een flinke verschuiving van het klassement, maar nog steeds is niemand in staat om echt uit te lopen.

De top 25 in het algemeen klassement
De top 25 in het algemeen klassement

 

De spreiding van de scores geeft het verschil tussen week 8 en 9 het beste weer. De laagste score was deze week 5 en de hoogste 11. Een scherp contrast met die van week 8: 10 en 15. De weekwinnaar was Jesse Harting. Hij wist 11 van de 14 wedstrijden goed te voorspellen. Dit gold ook voor Paul Eerhart en Maarten Vrijsen, maar Harting zat het dichtst bij de totale MNF-score met 42 punten. Vrijsen (34) en Eerhart (23) rekenden op een beduidend lagere score dan de daadwerkelijke 55 punten. Een eervolle vermelding voor Marcel Wiedijk is op zijn plaats. Hij voorspelde als enige 55 punten in het MNF-duel. In het algemeen klassement nemen Robin van Grieken, Mike Wijnen en Luuk Dokter de leiding over. Geen van de drie heren won een weekklassement, maar voor ieder geldt dat hij vaker aan kop stond.

WEEK 8 VOL VERRASSINGEN

De duels in de negende speelronde van de NFL lieten zich lastig voorspellen. Toch zat onze redactie verdacht dicht bij een paar van die verrassingen. Luuk (Ravens) en Ton (Chargers) kregen gelijk. Toon (Buccaneers) was erg dichtbij, maar de klasse van Russell Wilson en de Seahawks was Tampa Bay te machtig. In het overzicht van de picks zien we echter dat Luuk niet zo veel vertrouwen had in zijn eigen hot take. Immers, hij laat de Patriots winnen van de Ravens. In de top 25 waren er relatief veel deelnemers die wél vertrouwden op Lamar Jackson en de zijnen. Twee andere duels die haast collectief verkeerd werden voorspeld, waren die tussen de Browns en de Broncos en tussen de Chargers en Packers. De totale off-day van de Packers offense kwam in de top 25 alleen voor Paul Eerhart niet als een verrassing. Overigens was het vertrouwen in de New York Giants thuis tegen de Cowboys opvallend laag. Natuurlijk kennen de mannen uit New York geen sterke seizoensstart, maar de eerdere ontmoeting met het zwakkere team uit New York pakte niet goed uit voor Dallas.

SportAmerika Football Pool: picks van de top 25 van het weekklassement
Picks van de top 25 van het weekklassement

WEEK 9 UPSETS


Iedere week geeft de redactie tips over welke upsets je de komende week mag verwachten. Deze week kiest Luuk voor de Steelers en gaat Ton voor de Dolphins.

Luuk Dokter: Pittsburgh Steelers verslaan de Los Angeles Rams

De Steelers kwakkelen behoorlijk, maar Mason Rudolph lijkt zijn weg langzamerhand te vinden. De Rams maken ook geen topseizoen door, maar hebben dit seizoen als regerend NFC-kampioen een zekere status. De defense van de Steelers is jong en sterk. Vooral de rol van Minkah Fitzpatrick springt daarbij in het oog. Ook Devin Bush en TJ Watt dragen hun steentje bij. Zij zullen in staat zijn om Jared Goff in de problemen te brengen. Daarmee bieden ze Rudolph kansen om de score uit te breiden.

Ton de Vries: Miami Dolphins verslaan de Indianapolis Colts

De Dolphins hebben net hun eerste overwinning binnengesleept. De Colts verloren op dramatische wijze door een ruim gemiste field goal attempt van oude rot Adam Vinatieri. Bij de Dolphins draait Fitzmagic op volle toeren. Het nadeel is dat hun run game non-existent is, dus alles hangt af van de quarterback. En dat tegen een zeer sterke pass defense. De Colts zijn de laatste dagen echter slecht in staat om hun quarterback te beschermen. Daar ligt de sleutel voor de Dolphins en ik denk dat ze die kans met beide handen aangrijpen. Een beetje Fitzmagic doet de rest.


Veel succes in week 10 van de SportAmerika Football Pool!

De eerste paar weken gemist, maar wil je toch nog meedoen? Klik dan hier

Coverfoto: Ron Chenoy/USA Today Sports

Ook leuk om te lezen