Road to the Stanley Cup Final: Chicago Blackhawks

gettyimages-475331976

Vannacht is het eindelijk zo ver! Na anderhalve maand play-offs staan de Stanley Cup Finals voor de deur. Dat de Chicago Blackhawks de finale zouden halen, hadden velen wel verwacht. Maar dat Tampa Bay Lightning hun tegenstander zou worden, mag toch wel een verrassing genoemd worden. De tocht op weg naar deze Stanley Cup Final verliep voor beide teams met de nodige hindernissen. Gisteren kon je hier al een terugblik op het parcours van Tampa Bay lezen. Vandaag blikken we terug op het parcours van Chicago Blackhawks.

Chicago Blackhawks – Nashville Predators
Nashville eindigde de reguliere competitie voor de Blackhawks, toch werd Chicago voor velen gezien als de favoriet in deze series. Het verschil tussen beide ploegen was in de reguliere competitie amper twee punten, maar beide teams zaten in een losing streak. Nashville had hun laatste drie wedstrijden verloren, de Blackhawks zelfs hun laatste vier wedstrijden. Het vertrouwen was dus een beetje zoek bij de start van de play-offs. De rode draad van de Blackhawks doorheen de play-offs was: overtime. Dat begon al in game 1. Nashville stond na de eerste periode 0-3 voor. 20 minuten later stond het 3-3. Op het beslissende doelpunt moesten we zo’n 54 minuten wachten! Deze kwam er in 2OT na een doelpunt van Keith. Een mentale tik die Chicago op voorsprong bracht en ze nog eens zouden herhalen in game 4. Toen viel de beslissing zelf pas na 3OT. In minuut 101 scoorde Brent Seabrook de winning goal en bracht hierdoor Chicago op een 3-1 voorsprong in de series. De Blackhawks zouden uiteindelijk de series met 4-2 winnen.

Chicago Blackhawks – Minnesota Wild
Minnesota won verrassend van St. Louis Blues in de eerste ronde. De Blues waren tenslotte één van de favorieten om de Western Conference te winnen. Minnesota Wild beloofde een lastige klant te worden. De Blackhawks waren in hun eerste ronde redelijk wisselvallig dus het was koffiedik kijken wat er zou gebeuren in deze serie. Game 1 was al meteen eentje met een mooie comeback, die uiteindelijk niets zou opleveren. Chicago stond na de eerste periode 0-3 voor. Minnesota kwam in de tweede periode helemaal terug met drie doelpunten in acht minuten tijd! Teravainen besliste de wedstrijd voor Chicago. In de rest van de series waren de Blackhawks over het algemeen de baas. Chicago kwam telkens op voorsprong in de wedstrijden en won al bij al heel erg makkelijk van Minnesota Wild. Het werd een sweep voor Chicago, 4-0.

Game 1: Minnesota @ Chicago 3-4
Game 2: Minnesota @ Chicago 1-4
Game 3: Chicago @ Minnesota 1-0
Game 4: Chicago @ Minnesota 4-3

Chicago Blackhawks – Anaheim Ducks
De Western Conference Final beloofde een klepper te worden. Eentje om duimen en vingers bij af te likken. Zoals eerder aangehaald is overtime de rode draad in het play-off verhaal van Chicago. In deze serie gingen drie wedstrijden in overtime. Opnieuw zat er een 3OT tussen, net zoals in de eerste ronde tegen Nashville. Toen viel de beslissende goal na 101 minuten spelen. In game 2 van deze serie deed men er nog een kwartier langer over. Na 37 minuten speeltijd stond de 2-2 op het scorebord. Deze stand zou blijven staan tot in minuut 116! Toen pas viel de beslissing met de winning goal van Kruger. Game 4 ging ook in overtime. Na 60 minuten was er nog geen winnaar en voor de vierde keer in deze play-offs moest Chicago verlengingen spelen. Opnieuw kwamen ze als winnaar uit de bus door de winner van Vermette in 2OT. Game 5 ging (surprise surprise) ook in overtime. Deze keer trokken de Blackhawks aan het kortste eind en wonnen de Ducks met 4-5. Deze serie kreeg, net als de Eastern Conference Final een game 7. Daarin was Chicago eigenlijk van in het begin heer en meester. Ze stonden al snel 4-0 voor en konden zich mentaal al voorbereiden op de Stanley Cup Final tegen Tampa Bay Lightning!

Game 1: Chicago @ Anaheim 1-4
Game 2: Chicago @ Anaheim 3-2
Game 3: Anaheim @ Chicago 2-1
Game 4: Anaheim @ Chicago 4-5
Game 5: Chicago @ Anaheim 4-5
Game 6: Anaheim @ Chicago 2-5
Game 7: Chicago @ Anaheim 5-3