Renteria boos over respectloze aanbieding SF Giants

Door

Edgar Renteria is boos en niet zo’n klein beetje ook. De MVP van de World Series 2010 is beledigd over de contractaanbieding die de San Francisco Giants hem hebben voorgelegd. Voor een éénjarig contract bieden de Giants hem een salaris van één miljoen dollar.

,,Ik vind die aanbieding echt respectloos,” reageerde Renteria tegenover ESPNDeportes. ,,Voor dat geld kan ik beter tijd doorbrengen met mijn familie en meer tijd steken in mijn eigen zaak. Ik heb genoeg geld verdiend in mijn carrière, daar hoef ik mij allang niet meer druk om te maken. Alleen om deze aanbieding te ontvangen getuigt echt van weinig respect.”

De korte stop had eerder aangegeven misschien te willen stoppen na vorig seizoen. Gedurende het afgelopen seizoen stond de vijfvoudige All-Star drie keer op lijst voor geblesseerde spelers en kwam maar 72 wedstrijden in actie voor de Giants. In de World Series maakte hij echter alles goed. Met onder meer twee homeruns en sterk verdedigend optreden zorgde hij er mede voor dat de Giants de Texas Rangers versloegen en zodoende voor het eerst sinds 1954.

Ondanks dat besloten de Giants de optie op Renteria’s contract niet te lichten en daardoor is de 35-jarige Columbiaan nu een free agent. ,,Ik heb tenminste van één ander team een contractvoorstel ontvangen, maar dat was ook niet zaligmakend. Het is voor mij nu gewoon heel makkelijk. Als ik een goed aanbod ontvang, speel ik volgend jaar verder en anders stop ik,” vertelde hij stellig.

Foto: fantasyknuckleheads.com

Ook leuk om te lezen