Raiders pakken eerste zege ten koste van Chiefs

Door

Kansas City Chiefs v Oakland Raiders

In Detroit kan de champagne ontkurkt worden. De Lions blijven voorlopig het enige team dat in een regulier NFL-seizoen een 0-16 record neerzette. De Oakland Raiders hadden de eerste tien wedstrijden van dit seizoen verloren en waren derhalve goed op weg dit record te evenaren, maar de Kansas City Chiefs waren in het kletsnatte O.co Coliseum niet bij machte de thuisploeg de elfde nederlaag toe te brengen. De Raiders wonnen met 24-20.

90 yard run
Het was sowieso niet de avond van de Chiefs. In de eerste helft trakteerde de defense van Oakland Alex Smith en de zijnen keer op keer op een three-and-out terwijl de Raiders in de persoon van Latavius Murray tweemaal over de grond de endzone bereikten voor een zespunter. Vooral de tweede touchdown van Murray mocht er wezen, een run van maar liefst 90 yards.

Vogelvrij
De achterstand van de Chiefs liep uiteindelijk op tot 17-3 voor ze wat terug konden doen. Een fieldgoal en twee touchdowns op rij leken Kansas City zelfs de overwinning te bezorgen, maar vlak na de two minute warning vond Derek Carr de vogelvrije James Jones in de endzone voor de beslissende touchdown.

Celebration
Zonder time-outs en met nog zo’n anderhalve minuut op klok begon Alex Smith aan een mogelijke game winning drive, maar zonder succes. Dat leverde overigens nog wel een curieus moment op. Een sack die de Chiefs op 4th & 13 zette werd door de Raiders zo uitbundig gevierd dat ze prompt vergaten dat er nog minstens een down gespeeld moest worden. Gelukkig werd vanaf de zijlijn net op tijd een time-out aangevraagd om een penalty te voorkomen.

Divisiewinst
De Kansas City Chiefs zakken nu naar 7-4 en spelen de eerstvolgende wedstrijd tegen de directe concurrent voor de divisiewinst, Denver Broncos (7-3). De Oakland Raiders zijn dus eindelijk van de hatelijke nul verlost, maar zijn met 1-10 nog steeds in de race voor de eerste keuze in de draft.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen