Peterson (Vikings) ontvangt 100 miljoen voor nieuw contract

Door

Kassa voor Adrian Peterson. Zaterdagavond werd bekend gemaakt dat de running back een nieuw zevenjarig contract heeft ondertekend bij de Minnesota Vikings. Mocht hij die zeven jaar volmaken dan kan Peterson 100 miljoen dollar incasseren.

Het nieuwe contract houdt in dat Peterson in ieder geval zeker is van 36 miljoen dollar en dat hij over de eerste drie jaar 40 miljoen dollar zal ontvangen.

Eerder vorige week tekende linebacker Chad Greenway een nieuw lucratief contract bij de Vikings. Zygi Wilf, eigenaar van de ploeg uit Minnesota, geeft hiermee een duidelijk een signaal af dat hij met zijn ploeg om de prijzen wil spelen..

Peterson zat in zijn laatste contractjaar, die hij als rookie in 2007 had afgesloten. Hij zal over dit seizoen 10,72 miljoen dollar ontvangen.

Zijn 54 touchdowns over de afgelopen vier seizoenen zijn het meeste van de gehele NFL en met 5782 rushing yards moet hij alleen nog Robert Smith voor zich dulden in de Vikings historieboeken. In de laatste vier jaar werd hij ook elke keer verkozen voor de Pro Bowl.

,,Adrian is gek op de Vikings,” liet zijn manager Ben Dogra weten nadat bekend was geworden dat er een nieuwe deal rond was gekomen. ,,Diep van binnen is dit wat hij altijd heeft gewild: zijn carrière afsluiten bij deze ploeg.”

Peterson liet dat ook blijken op Twitter: ‘Blij met het nieuwe contract. Nu wordt het tijd voor een ring in Minnesota’

Foto: nbcsportsmedia.com

2 Reacties
  1. Sjoerd 12 jaar ago

    Goh er zijn dagen dat ik het niet verdien 😉 Geweldige speler maar denk dat het voorlopig niks wordt met de Vikes

  2. Darch 12 jaar ago

    Welverdiend, die $32M. Maar hij zal die zeven jaar (aka $100M) natuurlijk nooit volmaken.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen