Papa Bryant nieuwe coach Los Angeles Sparks

Door

Joe ‘Jellybean’ Bryant, vader van Kobe, is benoemd tot de nieuwe coach van de Los Angeles Sparks in de WNBA, de vrouwelijke tak van de NBA.

Nu de ster in de familie niet kan spelen door de lockout, gaat de voormalige NBA-speler Joe opnieuw aan de bak. Bryant was eerder al coach van de Sparks van 2005 tot 2007. Hij werd in maart aangenomen als assistent voor het team, maar zal nu dus de plaats innemen van Jennifer Gillom.

“Dit was een hele moeilijke keuze, maar ik had het gevoel dat het noodzakelijk was om het team in een andere richting te sturen op dit moment in het seizoen”, zei Vice President en General Manager, Penny Toler.

“Joe kent de organisatie en zet ons in de best mogelijke positie om voorwaarts te gaan. Het zou een vlotte transitie moeten worden.” De GM eindigde met te zeggen dat een kampioenschap nog steeds dé prioriteit was.

De Sparks staan momenteel vijfde in de Western Conference (4-6) en willen met Bryant terug naar de top. “Ik vond het leuk om met Jennifer samen te werken en het is nooit gemakkelijk om een collega/vriendin te vervangen”, zei Jellybean Bryant.”Het belangrijkste is dat het personeel op het terrein niet gewijzigd is. We hebben de perfecte mix van spelers om een succesvolle club te zijn.”

Joe Bryant speelde in de NBA bij onder andere de 76ers, de Clippers en de Rockets om daarna in Italië te gaan spelen. Hij begon met coachen in 1992 en kende al wat succes.

 

 


 

Ook leuk om te lezen