MNF: onemanshow Devonta Freeman in Florida

Door


De Atlanta Falcons hebben een goede uitgangspositie voor een nieuwe race richting Super Bowl dankzij een 21-24 zege bij de Tampa Bay Buccaneers. De reeds uitgeschakelde thuisploeg bood nog aardig tegenstand in Florida, maar de Buccaneers konden niet op tegen Devonta Freeman. De zege van Atlanta tijdens Monday Night Football was slecht nieuws voor de Green Bay Packers. Aaron Rodgers en de zijnen maken geen kans meer op deelname aan de play-offs.

ONEMANSHOW VAN FREEMAN

Gemakkelijk ging het niet voor de Atlanta Falcons tijdens Monday Night Football. De Tampa Bay Buccaneers, die al negen keer hadden verloren dit seizoen, wilden de divisiegenoot geen vrije doorgang verlenen richting play-offs. Jameis Winston had een prima dag met 299 passing yards en drie touchdowns. Daar konden Matt Ryan (212 yards, 1 TD) en Julio Jones (54 yards, 0 TD) minder tegenover zetten.

Het was dan ook goed dat Devonta Freeman wel in topvorm was. De running back is helemaal terug na zijn hersenschudding en was de beste runner en receiver voor Atlanta. Na het doorlopen van het concussion protocol is Freeman niet bepaald voorzichtiger geworden. Sterker nog, hij ging volop de strijd aan met de de verdedigers van Tampa Bay; een soort beast mode van de Falcons.

Met liefst 194 yards from scrimmage was Freeman goed voor ongeveer de helft van de productie van de Falcons. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor de touchdown waarmee voldoende afstand werd genomen van de Bucs, ook omdat Tampa Bay in de laatste minuut een field goal miste.

PLAY-OFF PICTURE

De Falcons komen door de zege op 9-5, waarmee ze één win marge houden op de concurrentie voor de wild cards in de NFC. Bovendien kunnen drie teams uit de NFC South de play-offs bereiken en staan er nog twee weken met onderlinge duels op het programma.

De drie NFC South-contenders hopen zich te voegen bij de reeds geplaatste Minnesota Vikings en Philadelphia Eagles. Uit de AFC zijn de Patriots, Steelers en Jaguars al zeker van deelname aan het postseason.

(Cover photo: Kim Klement/USA TODAY Sports)

Ook leuk om te lezen