NFL Update: Kluwe weg bij Minnesota

Door

The Fifth Annual PFLAG National Straight For Equality Awards

Chris Kluwe en de Minnesota Vikings nemen na acht jaar afscheid van elkaar. Het contract van de uitgesproken punter werd verbroken nadat de Vikings vorige week in de vijfde ronde UCLA-punter Jeff Locke hadden gedraft. Of Kluwe’s uitgesproken karakter ook een rol speelt is maar de vraag, maar mocht dit wel zo zijn dan boeit dat Kluwe vrij weinig: “Het zou het waard zijn. Ik kan nog steeds spelen hoor, maar als dit mij mijn baan zou kosten…laat ik zeggen dat vechten tegen iets zoals dit (acceptatie van homoseksualiteit) een belangrijkere zaak is dan tegen een leren bal aantrappen.”

Branden Albert

Branden Albert blijft dan toch in Kansas City. Wekenlang gingen er geruchten dat Albert richting Miami zou gaan, maar het vertrek van Tyson Clabo richting de Dolphins maakte een einde aan deze geruchten. Albert is nu terug in Kansas City en samen willen de twee partijen een langdurig contract ondertekenen. Naar verluidt wilt Albert een zesjarig contract ter waarde van 50 miljoen dollar. Bij de Chiefs zou Albert een formidabel duo vormen met KC’s nieuwste tackle: de eerste draftpick Eric Fisher.

Snyder terug in San Fran

Adam Snyder vertrok vorig jaar naar rivaal Arizona om daar tegen een hoger salaris een starting guard te worden. Maar Snyder stelde vooral teleur in Phoenix en zijn vijfjarig contract werd na één jaar al verbroken. Nu keert Snyder terug bij San Francisco, het team dat hem in 2005 had gedraft, een basisplaats zal er voor Snyder ditmaal niet in zitten. Hij zal waarschijnlijk als veelzijdige backup gaan dienen bij een team dat sinds een paar jaar een van de meest constante o-lines van de NFL heeft.

John Abraham richting Tennessee?

Na wat cryptische tweets eerder deze week waarin Abraham zijn afscheid leek aan te kondigen lijkt er nu toch licht aan het einde van de tunnel voor de 35-jarige defensive end. De Titans hebben daarnaast ook interesse in Dwight Freeney maar lijken hun pijlen gericht te hebben op Abraham die een éénjarige deal wilt ter waarde van vijf miljoen. Vorig jaar had Abraham voor de Falcons tien sacks maar gezien de leeftijd lijkt Abraham enkel nog van nut te zijn als situational rusher, of de Titans daar vijf miljoen voor neer willen leggen is maar de vraag.

Ook leuk om te lezen