NFL-legende Matson overleden

Door

Ollie Matson, een Hall of Fame running back die ooit werd getrade voor negen spelers tijdens zijn 14-jarige carrière in de NFL en twee medailles won tijdens de Olympische Spelen van 1952, is overleden op 80-jarige leeftijd.

Matson was kon al vier jaar niet spreken en bracht die tijd meestal door in bed. Hij leed aan een vorm van dementie en overleed uiteindelijk door problemen aan het ademhalingsstelsel.

Hij speelde college football aan de universiteit van San Francisco waar hij het meeste rushing yards en touchdowns haalde van het hele land. Hij leidde de Dons naar een perfect seizoen.

In 1952 werd hij door de Chicago Cardinals als 3e pick gekozen in de NFL Draft en werd gedeeld eerste in de verkiezing voor rookie of the year, samen met Hugh McElhenny van de San Francisco 49ers.

Matson speelde bij de Cardinals van 1952 tot 1958 voor hij naar de Los Angeles Rams werd getrade voor negen spelers.

Hij speelde van 1959 tot 1962 bij de Rams, dan een seizoen bij de Detroit Lions voordat hij zijn loopbaan eindigde bij de Philadelphia Eagles in 1966. Hij werd in 1972 opgenomen in de Pro Football Hall Of Fame, werd zeven maal All-Pro en won in 1956 de MVP in de Pro Bowl.

Tijdens de Olympische Spelen van 1952 te Helsinki won Matson een zilveren medaille in de 4×400 meter en een bronzen medaille op de 400 meter.

Foto: havedlongcock.blogspot.com

Ook leuk om te lezen