NFL Draft 2017 Preview – Running Backs

Door

Op 27 april zal in Philadelphia de NFL Draft worden gehouden, en in aanloop naar de draft van 2017 zetten wij de komende tijd de grootste talenten per positie op een rijtje. Deze keer aan bod: de running backs.

31147745580_52e8ceb664_b

1. Leonard Fournette – LSU

De beste running back dit jaar komt in de persoon van Leonard Fournette. Bleef dichtbij zijn thuisbasis New Orleans door voor de LSU Tigers te gaan spelen. Fournette brengt een hoop kwaliteiten met zich mee die teams dolgraag terugzien in een franchise running back. Fysiek gezien past hij volledig bij zijn positie: het lichaam van een linebacker en de snelheid van een wide receiver. Fournette ploegt, beukt en vecht zich agressief door defensies heen en deelt altijd de hardste klap uit.

Door zijn bouw mist hij wel de bewegelijkheid (die running backs zoals Dalvin Cook bijvoorbeeld wel hebben) om een tegenstander goed te laten missen. Daarnaast heeft hij niet het geduld om te wachten en te kijken hoe zijn blocks voor hem verlopen. Fournette duikt gewoon een gat in en hoopt zover mogelijk te komen.

Desalniettemin heeft Leonard Fournette veel te bieden aan zijn toekomstige werkgever en zal hij 27 april al vroeg weten welk team met hem in zee wil gaan.

2. Dalvin Cook – Florida State

Dalvin Cook mag dan niet zo sterk zijn als Fournette, hij doet zijn ding als running back wel een stuk geraffineerder. Achtervolgd door schouderproblemen en aanvaringen met de politie krijgt Cook een bepaald stempel mee, maar op het veld lijkt dat weg te vallen. Hij is snel, bewegelijk, maakt graag wat schijnbewegingen en heeft meerdere versnellingen in zich.

Daardoor is het lastig om Cook in te zetten op runs door het midden. Hij mist simpelweg de brute kracht om zich door de lijn te wurmen. Daarnaast fumblede hij liefst dertien keer voor de Florida State Seminoles, wat ook vraagtekens oproept over Cook’s ball security. Maar Cook is een groot talent, die leert van zijn fouten en zijn weg in de NFL wel zal vinden.

3.Christian McCaffrey – Stanford

Christian McCaffrey was het Zwitsers zakmes van de Stanford Cardinal. Voornamelijk geposteerd als running back, maar schuwde ook niet om kicks te returnen of te fungeren als pass catcher. Dat liet hij bijvoorbeeld op de Pro Day van Stanford zien, door ook receiver routes te lopen vanuit de slot.

McCaffrey mist de echte kracht of snelheid, maar maakt dat meer dan goed met zijn veelzijdigheid.

4. Alvin Kamara – Tennessee

Alvin Kamara kwam bij Tennessee om een duo te vormen met toptalent Jalen Hurd. Terwijl laatstgenoemde nog op zoek is naar een nieuw universiteitsteam omdat hij Tennessee verliet, maakt Kamara zich op voor de NFL. Kamara heeft genoeg massa en de snelheid en flexibiliteit die nodig zijn in de NFL. Heeft verstand van pass protection en kan zelf nog aardig vangen ook.

Zijn vision is echter minder, waardoor keuzes niet altijd verstandig uitpakken. Bovendien heeft Kamara in het verleden te maken gehad met een aantal knieblessures, en dat kon hem nog wel eens parten gaan spelen.

5. Joe Mixon – Oklahoma

Op het veld was Joe Mixon bij Oklahoma een uitstekende speler, maar helaas kwam hij vooral negatief in het nieuws omdat hij een vrouw had geslagen. Hij werd daar in 2014 een jaar voor geschorst en bood onlangs zijn excuses aan voor zijn daden. Dit za dan ook veel invloed hebben op zijn positie in de Draft en of hij überhaupt gekozen zal worden eind april.

Het is een grote smet op Mixon, die verder een uitstekende running back kan zijn. Atletisch gebouwd, beschikt Mixon ook over prima snelheid en quick feet, waardoor hij ook snel van richting kan veranderen. Daarnaast kan hij ook receiver werk verrichten vanuit de slot of als pass catcher.

Ook leuk om te lezen