NFL Draft 2017 Preview – Interior Linemen

Door

Op 29 april zal in Philadelphia de NFL Draft worden gehouden, en in aanloop naar de draft van 2017 zetten wij de komende tijd de grootste talenten per positie op een rijtje. In dit artikel de grootste mannen van de offense: de centers en guards

 Forrest Lamp

FORREST LAMP – WESTERN KENTUCKY

Er is discussie mogelijk, maar Forrest Lamp komt zeker in aanmerking om beste interior linemen in deze draft genoemd te worden. Bij Western Kentucky speelde Lamp zowel tackle als guard, maar door zijn compacte frame lijkt hij in de NFL vooral als guard geschikt te zijn.

Lamp staat bekend om goed voetenwerk en een prima techniek.

Puntjes van zorg zijn de relatief korte armen en een gebrek aan massa om effectief te zijn in de runninggame.

DAN FEENEY – INDIANA
Het scheelde niet veel of Feeney was in 2016 al naar de NFL gegaan. Dit is ongebruikelijk voor guards, maar het zegt veel over de fysieke capaciteiten van Feeney.

Hij is een echte “blue collar”speler. Feeney speelt intelligent en heeft bovendien lange, sterke armen waarmee hij tegenstanders op afstand kan controleren.

Wel bestaan er zorgen over de beperkte kracht in zijn benen en het pad-level waarmee hij speelt.

DION DAWKINS – TEMPLE
Hoewel Dawkins bij Temple vooral als tackle werd opgesteld, benadert hij de NFL-draft als guard. Hij werd er niet voor veroordeeld, maar in 2015 kwam Dawkins in de problemen rondom een vechtpartij in Philadelphia.

Op het veld heb je aan Dawkins een betrouwbare. Hij heeft enorm veel kracht in zijn core, waardoor hij vrijwel altijd de controle over de tegenstander behoudt. Dawkins speelde bij Temple zowel in zone- als gap blocking schemes, waarmee hij de ervaring heeft om onmiddelijk te starten bij NFL-teams.

Een zwak punt is het feit dat zijn armen soms iets te wijd uiteen staan bij de initiële punch. Hierdoor mist hij zijn tegenstanders met regelmaat, wat vaak leidt tot holding.

ETHAN POSIC – LSU
Posic (spreek uit po-sick) is de eerste center in dit rijtje, hoewel hij ook als tackle en guard uit de voeten kan.

Posic is een mobiele lineman die effectief is op het tweede level en bovendien zeer bruikbaar in de screen-game.

Wel is hij eigenlijk iets te lang voor een center. Met name nose tackles in een 3-4 verdediging kruipen regelmatig onder zijn pads, waardoor Posic naar achteren wordt gedreven en de pocket in duigen valt (zie onderstaand filmpje).

https://www.youtube.com/watch?v=jD2njrghysE

PAT ELFLEIN – OHIO STATE
Elflein is ook een center. Bij Ohio State staat hij vooral bekend om zijn niet aflatende werklust en leiderschap, kwaliteiten die men graag ziet in een center.

Elflein heeft de snelheid om te pullen en doordat hij een achtergrond heeft in worstelen is hij bijzonder sterk in het gebruik van zijn handen.

Nadeel is zijn gebrekkige voetenwerk en het feit dat zijn armen soms wat laat in positie zijn.

Ook leuk om te lezen