NBA Update: LeBron Watch en All Star Subs

Door
Een duim van LeBron. Maar naar wie? De Cavaliers of de Heat?
Een duim van LeBron. Maar naar wie? De Cavaliers of de Heat?

De gekte rond LeBron James loopt inmiddels volledig uit de hand. Rondom het huis van de superster van (op dit moment nog) Miami Heat staan talloze sportverslaggevers op de uitkijk. Het is zelfs zo erg dat er extra politie is ingezet in Bath, Ohio, om ‘King James’ en zijn familie te beschermen tegen de persmuskieten.

Gekscherend wordt her en der daarom gesproken over ‘LeBron Watch‘, wellicht een kleine knipoog naar de iconische filmkomedie Anchorman, waarin het fictieve nieuwsstation van presentator Ron Burgundy ruim aandacht besteed aan de geboorte van een nieuwe reuzenpanda.

De speculaties rondom James vliegen ondertussen, net als de pandaroddels in de film, over en weer. Het meest bizarre? Een webdeveloper schijnt met behulp van de extensie Firebug te hebben achterhaald dat een aantal kleurentemplates aan de website van LeBron James zijn toegevoegd. Welke? Nou, donkerrood, blauw en goud. Toevallig de kleuren van de Cavaliers.

Hoe het ook zij: King James houdt de gemoederen bezig. En, zoals ESPN-journalist Michael Wallace het treffende zei: “Hij heeft de NBA nog nooit zo in zijn greep gehad.”

Pijnlijke transfers

Genoeg echter over James. Er zijn namelijk ook genoeg andere basketballers die een moeilijke beslissing hebben moeten nemen en miljoenen fans teleurstelden. CBS besloot de pijnlijkste transfers even op een rijtje te zetten.

Zo zien we op het lijstje de overgang van Kevin Garnett, die de Minnesota Timberwolves verliet om samen met Paul Pierce en Ray Allen ‘The Big Three’ te vormen — ruim voordat die titel werd vergeven aan Chris Bosh, Dwyane Wade en LeBron James. Ook in het rijtje: de overgang van Charles Barkley naar de Suns (“ik wilde Shaq, maar ze gaven me Shackleford”) en Shaquille O’Neal, die na een negatieve poll in Orlando naar de Lakers verkaste.

Sponsorschoenensof

Het merendeel van de NBA-ogen mag dan wel gericht zijn op Ohio, er gebeurt genoeg in de rest van de basketbalwereld dat nieuwswaardig. Wat bijvoorbeeld te denken van Adidas, dat een sponsordeal heeft gesloten met number one draft pick Andrew Wiggins?

Hoewel Wiggins een leuk zakcentje krijgt voor zijn verbintenis aan het Duitse sportmerk – naar verluidt minimaal twee miljoen dollar per jaar – zet het gerespecteerde Business Week toch de nodige vraagtekens bij de deal. Wiggins is volgens hen geen superster, niet als LeBron James. En de verkoop van basketbalschoenen loopt al jaren terug. Zou Adidas lering hebben getrokken uit de dure deal met de blessuregevoelige Derrick Rose, of wordt Wiggins een nieuwe sof?

All Star Subs?

In 2015 komen de sterren van de NBA voor de vijfde keer samen in Madison Square Garden in New York voor All Star Weekend. Het belooft ongetwijfeld een mooie pot te worden, maar misschien dat het logo, dat vandaag bekend wordt, ook iets anders onthult. New York Daily News lijkt op subtiele wijze echter te verwijzen naar een nieuwe hoofdsponsor: Subway.

Op het logo staat namelijk vrij prominent een metrokaart in beeld. Vanzelfsprekend een verwijzing naar het beroemde ondergrondse vervoersnetwerk van de stad New York, maar dankzij een strategisch geplaatste hoofdletter dus ook een verwijzing naar een nieuwe geldschieter voor het evenement. Wie weet straks een reservebank vol subs met subs, dus.

Tweet van de Dag

Trail Blazers-aanwinst Chris Kaman denkt met LaMarcus Aldridge of Damian Lillard wel een koe te kunnen kopen. Waarom de vraag? Een kleine verwijzing naar een bijzondere actie van Kaman bij de Lakers

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen