NBA Playoffs Update #31: Celtics op 2-0, Suns krijgen pick #1

De laatste stap voor de NBA Finals is dan daar. We zetten dagelijks de hoogtepunten van de NBA Playoffs even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

CELTICS WINNEN WEER NA IJZERSTERK DERDE KWART

DE HEADLINES

De tweede wedstrijd in de Eastern Conference Finals is gewonnen door de Boston Celtics, met 107-94. Waar het de eerste wedstrijd een ware walk-over was, had het team van coach Brad Stevens nu meer moeite met de Cavaliers. De Cavs begonnen sterk aan de wedstrijd. Waar The King in game 1 slechts 15 punten scoorde, stond hij deze wedstrijd alleen al op 21 punten na het eerste kwart. Bij rust gingen de Cavaliers dan ook met een comfortabele 55-48 voorsprong de kleedkamer in. Daarna ging de georganiseerde machine uit Boston beter lopen. In het derde kwart liepen de Celtics in en scoorden ze 14 punten meer dan manschappen van Cleveland-coach Tyronn Lue.

BLIKSEMSTART JAMES

Na de afdroging in game 1 begonnen de Cavs fel en scherp aan de wedstrijd. Zoals vermeld had LeBron al 21 punten na het eerste kwart, zijn hoogste aantal punten in een kwart tijdens een playoffwedstrijd ooit. Hij raakte acht van zijn 13 scorepogingen. Eén van de grote problemen in de eerste wedstrijd was dat het team uit Cleveland amper driepunters wist te scoren, met vier uit 26 pogingen. In game 2 evenaarde LeBron dit aantal al in het eerste kwart, met vier rake driepunters uit zeven pogingen. James eindigde de wedstrijd uiteindelijk met 42 punten, 12 assists en tien rebounds. Ook Kevin Love was met 22 punten belangrijk voor de Cavaliers.

Halverwege het tweede kwart kwam LeBron James hard in botsing met Jayson Tatum, die tijdens een defensieve actie zijn schouder in het gezicht van The King plantte. James gooide zijn vrije worpen nog wel, maar verdween daarna snel naar de kleedkamer. Even werd gevreesd dat James vanwege het concussion protocol — dat spelers met een hersenschudding moet beschermen — niet meer in actie zou komen. Na een aantal minuten bleek James echter alleen last zijn nek te hebben en kon hij vlak voor het einde van het tweede kwart weer terugkeren bij de Cavs.

CELTICS KOMEN TERUG

Bij de Celtics was Jaylen Brown degene die de Celtics in het spoor wist te houden van de Cavs. Brown scoorde in het eerste kwart 16 punten en raakte drie van zijn vijf pogingen achter de driepuntslijn. Bij de Celtics was elk kwart weer een andere uitblinker. Uiteindelijk haalden zes spelers van de Celtics de dubbele cijfers in de boxscore. Daarnaast was Marcus Smart belangrijk met negen assists en vier steals. Terry Rosier was de bepalende man in het overtuigende derde kwart, waar de Celtics 14 punten meer scoorden dan de Cavaliers. Rosier was in dit kwart zelf verantwoordelijk voor 14 punten. De voorsprong was aan het eind van het derde kwart zeven punten. In het vierde kwart wist het team uit Bosten dit zelfs uit te breiden naar zes punten, om zo de eindstand op 107-94 te bepalen.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Coach Lue heeft behoorlijk wat werk te verzetten. LeBron was in game 2 weergaloos, met 42 punten. Toch wisten de Celtics het de rest van het team van de Cavs het verdedigend heel moeilijk te maken. De derde wedstrijd zal gespeeld worden in de nacht van zaterdag op zondag in de Quicken Loans Arena in Cleveland. Aanvangstijd is 02:30 uur Nederlandse tijd.

OVERIG NIEUWS

PHOENIX SUNS WINNEN EERSTE PICK IN DRAFT LOTTERY

De Phoenix Suns mogen tijdens de NBA Draft als eerste een speler kiezen. Vannacht tijdens de Draft Lottery bepaalde een loting dat het team uit Phoenix de eerste pick krijgt. Vanwege de eindstand in de league hadden Suns met 25% al de grootste kans op de eerste pick. De tweede keuze is voor de Sacramento Kings, terwijl de Atlanta Hawks als derde aan de beurt zijn.

Een behoorlijk aantal NBA-watchers in Amerika denkt dat de keuze van de Suns zal gaan tussen Deandre Ayton en Luka Dončić. Ayton is een grote center die ook als power forward uit de voeten kan. Dončić speelt op dit moment in Europa bij Real Madrid en kan zowel point guard en shooting guard spelen. Dončić werkte al eerder samen met Suns coach Igor Kokoškov bij het Sloveense nationale team.

Coverfoto: AP Photo/Michael Dwyer