Must win voor Rangers in sleutelwedstrijd

Door

Game 4 van een seven-game series is altijd ontzettend belangrijk. Het kan de clincher zijn als je met 3-0 voor staat. Of, zoals in het geval van deze World Series, betekent Game 4 het verschil tussen een 3-1 voorsprong en een 2-2 gelijkstand. Taak voor de St. Louis Cardinals en Texas Rangers om te winnen.

Vannacht neemt de linkshandige werper Derek Holland voor de Rangers het op tegen de rechtshandige Edwin Jackson. Twee jonge pitchers met verschillende achtergronden. Holland werd gedraft en opgeleid door de Rangers. Jackson werd gedraft door de Los Angeles Dodgers. Hij ging vervolgens naar de Tampa Bay Rays, Detroit Tigers, Arizona Diamondbacks, Chicago White Sox en nu dus bij de Cardinals. En hij is pas 28. Journey man.

Nog een verschil tussen de twee: Holland pitcht tegen Albert Pujols. Jackson zit bij Pujols in het team. Pujols was gisteren het verschil in de American Football-wedstrijd in Game 3. Hij was goed voor een touchdown met zes RBI’s, die uit drie homeruns kwamen. Een stevige kluif voor Holland.

Niet dat Jackson het makkelijk gaat krijgen in Arlington, Texas. Het hitterspark maakt jaarlijks vele slachtoffers. Pitchers komen met een laag ERA en gaan met een hoge. Niet verwonderlijk ook, met Ian Kinsler, Josh Hamilton en postseason held Nelson Cruz in de gelederen bij de Rangers.

Jackson en Holland zijn de vierde keuze in de pitching rotation. Dit moet net als in Game 3 een wedstrijd met veel punten worden. En vroeg achterkomen hoeft niet per se het einde te zijn. Want als de wedstrijd van gisteren iets heeft laten zien is het dat geen voorsprong veilig is in Texas.

Deze wedstrijd gaat bepalen hoe we Game 5 ingaan: met de Cardinals op het randje van het kampioenschap, of de Rangers weer helemaal gelijk. Een must win voor de Rangers dus. Maar eigenlijk ook voor de Cards.

Foto: mysanantonio.com en ulekha.com

Ook leuk om te lezen