MNF: Bears winnen uitwedstrijd bij slordige Jets

Chicago Bears v New York Jets

De Chicago Bears hebben na de valse start tegen de Buffalo Bills in de eerste speelronde de zaken weer op orde. Op de Monday Night Football van Week 3 versloegen de Bears de New York Jets in de Meadowlands.

Al na 30 seconden werd de toon gezet door quarterback Geno Smith (26/43, 316 yards, 1 TD, 2 INT), die zijn goede spel in de eerste twee wedstrijden niet door kon zetten. Tijdens de tweede play gooide hij een interceptie, die door safety Ryan Mundy voor 45 yards werd teruggelopen voor een touchdown.

Touchdown-pech
Nog geen vijf minuten later ging wide receiver Jalen Saunders in de fout tijdens een punt return. De Jet kreeg de punt niet onder controle, waardoor de Bears de bal heroverden op de 41-yardlijn.

Toch hadden de Jets ook pech aan het eind van het tweede kwart. Spelverdeler Jay Cutler (23/38, 225 yards, 2 TD) verloor de bal en linebacker Demario Davis bracht de pigskin naar de endzone. Maar ondertussen had de scheidsrechter al gefloten omdat Cutler down by contact zou zijn. Na de replay bleek dit niet het geval te zijn, maar de Jets waren hun kostbare touchdown kwijt. Ruststand: 17-13.

Interceptie #3
Na de rust brachten drie field foals en een touchdown van tight end Martellus Bennett (zijn tweede van de avond) de eindstand van 27-19 op het bord. Meest spraakmakende moment in de tweede helft van de wedstrijd kwam in het derde kwart. Bears-cornerback Kyle Fuller bracht met een interceptie zijn seizoenstotaal op drie, waarmee hij leidt in de NFL.

Door de overwinning staan de Chicago Bears op de tweede plek in de NFC North. De verliespartij zorgt ervoor dat de Jets de derde plek in de AFC East innemen.

En dan was er nog dit duidelijke signaal van Jets-kicker Nick Folk… Who-ho!