MLS Play-offs: eigen goals laten DC – NYRB onbeslist

De eerste play-offwedstrijd tussen DC United en de New York Red Bulls is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. De goals vielen net na een uur spelen, zowel DC als New York scoorde eenmaal in het eigen doel. Met de gelijke uitslag hebben de ploegen allebei nog alle kans om de volgende ronde te bereiken. De terugwedstrijd wordt woensdag gespeeld.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd, want na anderhalve minuut had Korb de openingstreffer op zijn schoen. Robles had echter met een knappe redding antwoord op het schot van de DC-verdediger. Na twintig minuten spelen was er een tweede grote kans voor de United. Pontius gaf voor, DeLeon kwam knap voor zijn man, maar hij was zodanig uit balans dat zijn poging ruim voorlangs ging.

De grootste kans kreeg DC na een half uur spelen. Boskovic controleerde de bal knap in het zestienmetergebied om vervolgens naar binnen te kappen. Verdediger Lade raakte bal daarbij ongelukkig met zijn hand. Scheidsrechter Marrufo wees uiteindelijk naar de stip. De penalty van Pontius was hard, maar niet zuiver, waardoor Robles zich op de lijn opnieuw kon onderscheiden.

Met een kopbal vlak voor rust was ook Boskovic nog gevaarlijk. De New York Red Bulls zetten daar maar weinig tegenover. Toch gingen de ploegen met een 0-0 stand de pauze in. New  York herstelde zich na rust ietwat en na een uur resulteerde dat in een mooi steekballetje van Henry op Lindpere. De middenvelder slaagde er vanuit een moeilijke niet in om de keeper te verschalken.

Na dat moment kwam de wedstrijd los door vijf bizarre minuten. Eerst slingerde DC de bal voor de goal en onder druk van de sterk spelende DeLeon schoot de ingevallen Miller de bal hard in zijn eigen kruising. Nog geen vijf minuten later trapte Henry een corner, Pearce kopte de bal vanaf de andere kant terug, waarna keeper Hamid onder druk van Holgersson de bal in eigen goal tikte: 1-1.

Had DC daarna nog hoop op een voorsprong, dan werd die verspeeld door Andy Najar. Eerst maakte de middenvelder een ietwat dommige overtreding op de helft van New York, waarvoor hij geel kreeg. Daarna raakte hij zo geïrriteerd dat hij besloot om de bal tegen de scheidsrechter aan te gooien. Ook daarvoor kreeg hij geel, zodat hij het veld kon verlaten en in de return niet mag meedoen.

Toch kreeg de thuisploeg nog één grote kans, maar opnieuw liet Robles zien in uitstekende vorm te verkeren. New York kwam er aan de andere kant niet meer aan te pas. De stand bleef daardoor 1-1. Woensdag is de return in New York.