MLB Update: Hunter naar het oude nest, Donaldson weg na ruzie

Door

Torii Hunter

Torii Hunter keert in de nadagen van zijn honkbalcarrière terug naar de plek waar het in 1993 allemaal begon: Minnesota. Bij de Twins tekent de 39-jarige outfielder een contract voor één seizoen ter waarde van 10,5 miljoen dollar.

In 1993 werd Hunter door de Twins gekozen in de MLB Draft en vervolgens zou hij maar liefst elf seizoenen uitkomen in de Twin City. Hierna speelde hij nog vier seizoenen voor de Los Angeles Angels en de afgelopen twee jaar kwam Hunter uit voor de Detroit Tigers. Hunter wilde naar eigen zeggen graag blijven in Detroit, maar na het terughalen van Victor Martinez was er geen ruimte meer voor de veteraan.

Afgelopen seizoen sloeg Hunter .286 met zeventien homeruns en 83 RBI’s. Hij zal bij de Twins voor de broodnodige ervaring moeten zorgen binnen een jong team dat vorig jaar laatste eindigde in de AL Central.

‘Donaldson en Beane mochten elkaar niet’

Afgelopen week werd de honkbalwereld verrast door het bericht dat Josh Donaldson richting de Toronto Blue Jays vertrok. Brett Lawrie, een andere derde honkman, bewandelde de omgekeerde weg maar volgens kenners zouden de Athletics te weinig hebben teruggekregen. Daarnaast lieten ook spelers als Josh Reddick zich negatief uit over de transfer.

Nu lijkt er echter meer achter de transfer te zitten dan men aanvankelijk dacht. Volgens bronnen zouden Donaldson en GM Billy Beane nog tijdens het seizoen flinke ruzie hebben gehad. Donaldson wilde op een bepaald moment gedurende het seizoen rust krijgen, een verzoek dat Beane onzinnig vond waarop er een heftige discussie ontstond. Daarnaast verwijzen verschillende media ook naar een tweet die Donaldson drie weken geleden eruit stuurde.

Hieruit blijkt dat Donaldson niet helemaal op één lijn lag met het management, wat voor Beane mogelijk de reden is geweest om voor Donaldson een nieuw team te zoeken.

Non-tendered players

Gisteren was de laatste dag waarop teams sommige free agents konden tenderen. Het gaat hier om spelers die niet genoeg jaren hebben gespeeld om direct free agent te worden, en waar de clubs nog de eerste optie hebben om deze speler te behouden. Hieronder een korte lijst met namen die per direct op zoek mogen gaan naar een nieuwe club:

INF Gordon Beckham (Angels)
1B Justin Smoak (Blue Jays)
RP Alexi Ogando (Rangers)
1B/3B Juan Francisco (Red Sox)
SP Brandon Beachy (Braves)
SP Kris Medlen (Braves)
INF Daniel Descalso (Cardinals)
OF Eric Young Jr. (Mets)
SS Everth Cabrera (Padres)
1B Gaby Sanchez (Pirates)
RP Logan Ondrusek (Reds)

Een volledige lijst is hier te vinden.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen