Mississippi State onderuit in Orange Bowl

Door

Capital One Orange Bowl - Mississippi State v Georgia Tech

Vijf weken stond Mississippi State bovenaan de rankings dit seizoen, maar op het einde staan de Bulldogs met lege handen. Nadat ze eerst de koppositie in de SEC op moesten geven, gingen ze ook in de Orange Bowl onderuit. Georgia Tech bleek over een langere adem te beschikken en won uiteindelijk met 49-34.

Nek aan nek na de eerste helft

Mississippi State was op voorhand de grote favoriet, maar het was Georgia State dat de vroege voorsprong wist te pakken. Tijdens het eerste balbezit van de Bulldogs maakte quarterback Dak Prescott zijn enige fout van de wedstrijd. De interception die hij gooide gaf de Yellowjackets de bal en binnen een paar plays stond Georgia Tech op voorsprong. De rest van het eerste kwart was ook voor Georgia Tech en op het einde stonden ze met 14-0 voor.

Het tweede kwart was duidelijk voor de Bulldogs. Eindelijk kwam de aanval onder leiding van Prescott op stoom. Prescott, goed voor niet minder dan 453 yards en drie touchdowns, liet zijn klasse zien en met een aantal scores kwamen de Bulldogs weer in de buurt van Georgia Tech. Met nog seconden op de klok voor rust kreeg Mississippi State de kans om de aansluiting te volmaken en die kans grepen ze met beide handen. Dankzij een gelukkige Hail Mary gingen de ploegen met een 21-20 voorsprong voor Georgia Tech de kleedkamer in.

Georgia State loopt over Mississippi State heen

Mississippi State had vlak voor rust het momentum gegrepen, maar daar was direct na rust al niets meer van te merken. Bij de tweede play na de rust waren ze alle momentum weer volledig kwijt. Running back Synjyn Days kreeg de bal en brak los voor een prachtige 69 yard touchdown rush, het hoogtepunt van de wedstrijd. Days zou uiteindelijk goed zijn voor 171 yards en drie touchdowns.

Na deze touchdown was het gedaan met Mississippi State en liep Georgia Tech snel uit, met de nadruk op liep. Uiteindelijk verzamelde de Yellowjackets maar liefst 452 yards over de grond. Naast de drie rushing touchdowns van Days droeg ook quarterback Justin Thomas aanzienlijk bij met 121 yards en ook drie touchdowns. En wat doe je dan na afloop? Dan gooi je Gatorade over je coach heen. Een coach die nog even dacht te ontsnappen, maar er uiteindelijk toch aan moest geloven.

De grootste vraag na afloop van de wedstrijd was vooral hoe sterk de SEC nu echt is. LSU verloor eerder al van Notre Dame en zowel Ole Miss als Mississippi State verloren hun bowl game kansloos, terwijl die laatste twee lang hoog in de rankings stonden. Hebben andere conferences de aansluiting met de SEC gevonden, of waren alleen de teams uit Mississippi overrated?

Alleen al het feit dat we de vraag moeten stellen kan grote impact hebben op het volgende seizoen. Het is namelijk realistisch dat er voldoende twijfel is om teams uit de SEC net iets lager in de rankings te zetten aan het begin van het seizoen en dan is het achtervolgen dat de teams uit de SEC moeten doen. Een situatie waar ze niet aan gewend zijn. De prestaties van met name Ole Miss en Mississippi State kan de SEC volgend jaar een plek in een bowl game tijdens oud en nieuw kosten.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen