Michigan State Spartans winnen 100ste Rose Bowl

The 100th Rose Bowl Game - Stanford v Michigan State

De honderdste editie van de prestigieuze Rose Bowl was er sowieso één voor de geschiedenisboeken. De Michigan State Spartans [4] en de Stanford Cardinals [5] maakten er een prima wedstrijd van, waarin de defensieve kracht van de Spartans uiteindelijk de doorslag gaf. In Pasadena werd Stanford, winnaar van de laatste twee Rose Bowl games, met 24-20 verslagen.

Zonder de geschorste linebacker Max Bullough, de defensieve smaakmaker in East Lansing, kende Michigan State een lastig begin. Stanford scoorde op de eerste drive meteen een touchdown dankzij running back Tyler Gaffney en liep al snel uit naar een 10-0 voorsprong. De Spartans bleven in het spoor van de Cardinal na een touchdown van running back Jeremy Langford, maar zagen die achterstand even later weer oplopen.

Spartans quarterback Connor Cook (22-36, 332 yards, 2 TD, 1 INT), die later werd uitgeroepen tot MVP aan de aanvallende kant, zag een simpele pass onderschept worden door Kevin Anderson. De linebacker van Stanford bracht de bal over 40 yards terug naar de endzone om de stand op 17-7 te zetten. Maar Stanford slaagde er niet meer in om de genadeklap uit te delen, wat ze uiteindelijk een derde opeenvolgende zege in de Rose Bowl zou kosten. Vlak voor rust werd Trevon Pendleton in de endzone gevonden door Connor Cook, die met deze touchdown de stand op 17-14 zette.

sparty

Michigan State kwam na rust op gelijke hoogte en pakte in het vierde kwart voor het eerst de leiding in de wedstrijd na een 25-yard touchdown van Tony Lippett. Stanford kwam nog wel op 20-24, maar op een beslissende fourth-and-1 maakte uitgerekend de vervanger van Bullough, Kyler Elsworth, de beslissende stop waarmee de zege een feit was.