Michigan State grote winnaar openingsweekend

Door

Afgelopen week kon je in alweer ons achttiende magazine alles lezen over het aankomende college footballseizoen. Power rankings, MVP-kandidaten en de meest prangende zaken werden besproken. Afgelopen donderdag barstte het seizoen los en inmiddels kunnen we terugkijken op een interessant eerste weekend, waarin de topteams alvast prima zaken hebben gedaan.

De officiële top drie van de eerste ranking wonnen namelijk met speels gemak. (1) USC vermorzelde in eigen huis Hawaii met 49-10 en (3) LSU had met 41-14 een eitje tegen North Texas. Vooral (2) Alabama deed echter uitstekende zaken door in een top 10 showdown met (8) Michigan in het Cowboys Stadium in Texas te domineren en na een 31-7 ruststand met 41-14 te winnen.

Dat is een verlies dat bij de Wolverines hard aan zal komen, want achter hen wonnen Big Ten-rivalen (13) Michigan State in eigen huis (foto) van (24) Boise State met 17-13, overleefde (12) Wisconsin een enorme scare – na onthutsend geklungel van de secondary defense – tegen FCS-opwarmer Northern Iowa met 26-21 en (17) Nebraska viel op met een 49-20 overwinning op Southern Mississippi. (18) Ohio State won met 56-10 van Miami (of Ohio), terwijl Penn State hun emotionele home opener in de tweede helft uit handen geven tegen Ohio.

Behalve Michigan in hun duel tegen Alabama, een moedige maar naar nu blijkt onverstandige openingswedstrijd, wonnen wel alle gerankte teams hun openingsduel. Dat is niet verrassend, want de meeste teams openden tegen relatief makkelijke tegenstanders. Grote stijger van aankomende week kan nog wel eens Michigan State zijn, die in vergelijking met de zwakke optredens van directe concurrenten Michigan en Wisconsin het beste team in de sterk geachte Big Ten leken.

Ook leuk om te lezen