Karlsson nieuwe captain Senators; Ryan verlengt

Door

Ottawa Senators v Pittsburgh Penguins

Op een persconferentie had Ottawa Senators vandaag twee grote mededelingen voor het toegestroomde journaille. Defenseman Erik Karlsson is benoemd tot captain van de Senators. De Zweed is met zijn aanvalsdriften een belangrijke schakel in het spel van het team. Daarnaast verlengde Bobby Ryan zijn volgend jaar zomer aflopende contract met zeven jaar.

De winger tekende voor zeven jaar en gat in die periode een bedrag van 50,75 miljoen dollar verdienen. Dat levert een AAV van 7,25 miljoen per seizoen op. Dit jaar staat Ryan nog voor 5,1 miljoen op de salarislijst. De aanvaller kwam vorig jaar zomer over van Anaheim Ducks en scoorde in zijn eerste seizoen 23 goals en noteerde 25 assists. Ryan werd in de draft van 2005 als tweede overall gekozen door Anaheim Ducks.

Karlsson nieuwe captain

Karlsson, als vijftiende overall gekozen in de draft van 2008, krijgt vaker wel dan niet meer dan 25 minuten ijstijd per wedstrijd van zijn coach. De Zweed staat bekend om zijn scorend vermogen. Vorig seizoen moest hij de Norris Trophy voor beste verdediger net aan P.K. Subban laten, maar met 20 goals en 54 assists drukte hij een flink stempel op het spel van de Senators.

De 24-jarige Karlsson wordt de negende aanvoerder in de clubhistorie van de Senators. Hij wordt ook de derde aanvoerder in even zoveel jaren; Na het vertrek van aanvoerder Daniel Alfredsson in 2013 nam Jason Spezza de rol over, maar hij vertrok deze zomer naar Dallas Stars.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen