Jones hoog op verlanglijstje Yankees

Door

Het is al weer een paar jaar geleden dat Andruw Jones tot de absolute top van de Major League behoorde, maar Jones is nog altijd een grote naam en een gewilde speler.

Op 15 augustus 1996 debuteerde Jones, geboren op Curaçao, in de Major League. Op 19-jarige leeftijd sloeg hij in zijn eerste wedstrijd voor de Atlanta Braves zijn eerste honkslag. Later dat seizoen maakt hij indruk door in zijn eerste twee slagbeurten in de World Series tegen de Yankees een homerun te slaan. Hij werd daarmee de jongste speler ooit met een homerun in de World Series. In de jaren die daarop volgden groeide Jones uit tot een van de beste spelers in de MLB. Tussen 1998 en 2007 won hij 10 Gold Gloves, was hij vijf keer All-Star en werd hij een keer tweede in de MVP-stemming. Dat was in 2005 toen hij 51 homeruns en 128 punten over de plaat sloeg.

Na 2007 ging het bergafwaarts met de carrière van Jones. Hij tekende nog wel een groot contract bij de Los Angeles Dodgers, maar kon daar – mede dankzij blessures – niet overtuigen.

Jones stelde zo erg teleur bij de Dodgers (.158 avg en slechts 3 homeruns) dat hij in januari 2009 gereleased werd.

Een jaar later probeerde hij bij de Texas Rangers zijn vorm terug te vinden. Dit lukte deels: zijn slaggemiddelde bleef redelijk laag, maar hij sloeg weer met kracht. In 2009 sloeg hij voor de Rangers 17 homeruns, in 2010 waren dat er voor de Chicago White Sox al weer 19.

Jones is deze winter opnieuw free agent en krijgt dankzij de terugkeer van zijn power weer veel aandacht. Hij staat hoog op het lijstje van de Yankees. Zij zoeken nog een outfielder, die vooral tegen linkshandige werpers extra power aan de lineup toe kan voegen. Bij de ‘Bronx Bombers’ zou hij tegen lefties de plek van outfielders Brett Gardner of Curtis Granderson over kunnen nemen, die moeite hebben met het slaan op linkshandige werpers. Zijn agent Scott Boras zei over Jones en andere spelers die hij onder zijn hoede heeft (oa. Johnny Damon en Manny Ramirez) het volgende: ,,Dit zijn echt fantastische spelers. Zij zijn kampioenswaardige spelers. Eigenaren en managers weten dat. Naast dat zij buitengewone kwaliteiten hebben, zijn zij ook nog eens enorm belangrijk voor in de kleedkamer voor de ontwikkeling van jonge spelers.”

Volgens Jon Heyman (Sports Illustrated) is de interesse wederzijds en zijn beide partijen het alleen nog niet eens geworden over de geldzaken. Mochten beide partijen er niet uitkomen dan zijn volgens verschillende berichten ook de Braves, Rays en Rockies nog in verschillende mate geïnteresseerd in de best betaalde Nederlandse sporter van de afgelopen jaren.

Foto: commons.wikipedia.org

Ook leuk om te lezen