Epstein: ‘Cubs zouden een Michael Sam binnen een seconde contracteren’

Door

Chicago Cubs v Arizona Diamondbacks
Sinds Missouri-speler Michael Sam bekend maakte dat hij homoseksueel is komen er steeds meer reacties uit de NFL wereld. Ook de MLB blijft niet achter. FOX Sports vroeg zeven medewerkers in front-offices van MLB teams hun standpunten rond homoseksuelen in de sport. En allemaal hadden zij daar geen problemen mee.

De meest uitgesproken persoon was Chicago Cubs president Theo Epstein:

Als alles rond zijn football kwaliteiten en zijn karakter kloppen, zouden we de honkbal versie van Michael Sam binnen een seconde contracteren en zouden we een beter team hebben.

Ook Mark Shapiro, president van de Cleveland Indians laat er geen twijfel over bestaan:

Wanneer wij talent proberen te verkrijgen kijken we naar alle variabelen relatief aan de prestaties van de speler: talent, karakter, persoonlijkheid en medische geschiedenis zijn de belangrijkste onderdelen van die evaluatie.

Seksuele oriëntatie zal (en heeft) nooit onderdeel uitmaken in de afweging en dat zou ons er zeker niet van weerhouden om een speler te halen waarvan wij vinden dat hij het team in een betere positie kan brengen om kampioen te worden.

Ook White Sox GM Kenny Williams, Cardinals GM John Mozeliak, Diamondbacks president Derrick Hall, Pirates predident Frank Coonelly en Rangers GM Jon Daniels vonden desgevraagd de seksualiteit van een speler geen argument om hem wel of niet te contracteren.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen