Eerste mannelijke Division 1-basketballer uit de kast

Door

espnapi_dm_140408_ncb_interview_derrick_gordon_wmain
Nadat eerder dit jaar Jason Collins de eerste homoseksuele NBA-speler werd, krijgt ook de hoogste divisie van het collegebasketball nu een openlijk homoseksuele speler. Derrick Gordon van de Universiteit van Massachusetts kwam woensdag voor de hele wereld uit de kast. “Ik wilde het niet langer voor me houden”, zei de shooting guard van UMass, die pas een aantal dagen geleden aan zijn familie en team heeft verteld dat hij homo is.

Gordon zegt dat het uit de kast komen van inmiddels Brooklyn Nets-speler Collins hem enorm heeft geholpen in zijn beslissing om het openbaar te maken. “Dat was heel belangrijk voor me”, aldus de guard die komend seizoen zijn tweede jaar in gaat bij UMass. “Daardoor wist ik dat geaardheid ook in de NBA niets uitmaakt.”

Met Gordon in de gelederen haalden de Massachusetts Minutemen afgelopen maand de eerste ronde van het NCAA Tournament, waarin verloren werd van Tennessee. Gordon was dit seizoen gemiddeld goed voor 9.4 punten per wedstrijd. De universiteit heeft in een statement laten weten volledig achter de shooting guard te staan. “UMass is er trots op dat Derrick Gordon behoort tot onze atletische familie en we eren zijn openheid en moed”, aldus de school.

Bekijk hier het hele interview van ESPN met Gordon.

Foto: Screenshot ESPN.

Ook leuk om te lezen