Andrelton Simmons

Dutch Report: HR King Simmons, PR voor Jansen

Door

Andrelton Simmons

Wil je weten hoe het ‘onze jongens’ dit seizoen vergaat in Major League Baseball? Geen probleem. In deze rubriek praten we je bij over de prestaties van mannen als Xander Bogaerts, Andrelton Simmons en Kenley Jansen. De rangschikking is gebaseerd op de statistiek Wins Above Recplacement (WAR) van FanGraphs.

Weekoverzicht (zaterdag 10 september t/m zondag 18 september)

knipsel

Leuk feitje: Xander Bogaerts’ homerun tegen de New York Yankees (zie video) was de meest aan de binnenkant gegooide geslagen HR door een rechtshandige slagman dit seizoen. Snelle handen, zeggen we dan. Het ging sowieso lekker tegen de Yankees. Een RBI-double, nog een RBI-double, honkloper uitgooien op thuis, hij beroofde Starlin Castro van een honkslag en verwerkte knap en een balletje over de grond. In de serie met de Toronto Blue Jays was Bogaerts goed voor een two-run single.

knipsel

Kenley Jansen draait het beste volledige seizoen uit zijn MLB-carrière als je kijkt naar de geavanceerde statistieken ERA- en FIP-. Meer dan 40 procent van de outs die hij maakt komt via de strikeout, terwijl zijn walk percentage met 3,8 procent historisch laag is. De closer van de Los Angeles Dodgers pakte Didi Gregorius met een strikeout en save nummer 45 van het seizoen (een persoonlijke record). Jansen heeft het erg naar zijn zin in LA, maar het gaat voor hem in de komende free agency periode een moeilijke beslissing worden, schrijft journalist Jon Heyman.

knipsel

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Andrelton Simmons had sinds april geen homerun meer geslagen, tegen de Texas Rangers sloeg hij er liefst twee in één wedstrijd. En daar stopte het niet. In het duel met de Toronto Blue Jays lanceerde Simba een two-run shot en een RBI-single. Zelfs wedstrijden eindigt hij in stijl. Simmons staat op plek 27 in de MLB met een 2.0 fWAR in de tweede seizoenshelft en slaat .305/.361/.400 met drie homeruns en 21 binnengeslagen punten.

knipsel

Didi Gregorius en Jacoby Ellsbury sloegen tegen de Los Angeles Dodgers een back-to-back homerun. Bijzonder, aangezien beide heren het duel op de bank begonnen. Op 14 juli in 1957 gebeurde dat voor het laatst met twee spelers van de Yankees. In de serie met de Boston Red Sox zorgde Gregorius voor een knappe vangbal en zette hij zijn ploeg op voorsprong met een RBI-single.

knipsel

Nummer 23 en 24 voor Jonathan Schoop. Een solo shot tegen de Detroit Tigers en de Boston Red Sox. Schoop sloot de serie met de Tigers af door 1-uit-9 te gaan. Tegen de Red Sox en de Tampa Bay Rays produceerde de tweede honkman van de Baltimore Orioles vijf honkslagen in 28 slagbeurten. En ondanks een kleine botsing, wist hij een foul ball van Xander Bogaerts evengoed te vangen.

knipsel

Jurickson Profar verzamelde tegen de Los Angeles Angels, Houston Astros en Oakland Athletics twee honkslagen in 21 slagbeurten. Niet om over naar huis te schrijven, al leidde hij zijn ploeg tegen de Houston Astros wel naar de overwinning.

Lees hier de Dutch Report van vorige week

* .000/.000/.000 staat voor slaggemiddelde, on-base percentage en slugging percentage. Een 100 wRC+ is league average, 0.00 / 0.00 bij Jansen is ERA/FIP.

Foto: Phrake Photography

Ook leuk om te lezen