Dawson blijft in Cleveland

Door

De Cleveland Browns hebben hun franchise tag geplaatst op kicker Phil Dawson. Hij is nog de enige originele speler die nog actief is van het expansieteam uit 1999.

Hij zal volgend seizoen 3,25 miljoen dollar verdienen en daarnaast is het nog steeds mogelijk dat hij een langetermijncontract tekent bij de Browns.

Dawson presteert al jaren op een hoog niveau. In zijn carrière maakte hij al 252 van de 303 kicks, en zijn percentage van 83,2 staat hij op een negende plaats in de top10 allertijden in de geschiedenis van de NFL wat betreft het percentage raak geschoten kicks.

En dat terwijl hij onderbetaald is in vergelijking met kickers van andere team. Hij verdiende 1 miljoen dollar vorig seizoen.

Vorig seizoen maakte de 36-jarige 23 van de 28 field goals en alle 28 extra punten. Hij haalde Hall of Famer Lou Groza in voor de meeste field goals in de geschiedenis van het team en heeft nu al meer dan 1000 punten gescoord voor de Browns.

Met deze franchise tag te krijgen is hij de eerste player van de Browns die hem krijgt sinds het team terug in de NFL is. Normaal ging hij op de transfermarkt geplaatst worden na dit seizoen. Dawson heeft al zijn huis in Cleveland verkocht en woont sinds het seizoenseinde terug in Texas met zijn gezin.

De kicker staat bekend om het hoofd koel te houden, in zijn carrière heeft hij al 14 beslissende field goals getrapt.

Foto: morningjournal.com

Ook leuk om te lezen