Cubs, Rizzo

Cubs dwingen Game 6 af, Russell en Rizzo komen los

Door

Cubs, Rizzo

De NLCS krijgt in ieder geval een vijfde en een zesde wedstrijd. In wedstrijd vier walsten de Chicago Cubs over de Los Angeles Dodgers heen, 10-2. Daarmee is de stand in de serie weer gelijk, 2-2. Voor de Cubs viel er meer te vieren dan de overwinning alleen.

De zege van de Cubs kwam tot stand door het soort offensieve teamprestatie waar de ploeg uit Chicago om bekend is komen te staan dit seizoen. Die prestatie werd mede geleverd door Addison Russell en Anthony Rizzo. Het duo was in de play-offs nog nauwelijks in het spel voorgekomen. De slump die beide heren tegelijk doormaakten leidde dan ook tot enige zorg in het Cubs-kamp.

Het was voor de beide jongelingen een fijne wetenschap dat hun ploeg al vroeg op een goede voorsprong was gekomen. Die leidende positie werkte bevrijdend. Met een two-run homerun en een binnengelopen run voor Russell en een solo homerun een RBI single en een binnengelopen run voor Rizzo lijkt het duo eindelijk de postseason-stress van zich af te hebben geschud. Bovendien keerden de Cubs daarmee een negatieve reeks om. De vorige twee duels gingen verloren zonder ook maar een punt te scoren.

Game 5 wordt vanavond in LA gespeeld, Game 6 is zaterdag in Chicago.

Foto: Getty Images/archief

2 Reacties
  1. Arno 6 jaar ago

    Game 5 wordt niet in Chicago gespeeld, maar in Los Angeles. Game 6 is dan weer wel in Chicago volgens het bekende ‘2-3-2’ principe en omdat de Cubs ‘home field advantage’ hebben.

  2. FREDmirals 6 jaar ago

    ja en de CUBS moeten game 5 echt wel winnen omdat KERSHAW in game 6 gaat gooien voor de DODGERS,maar LESTER in game 5 voor de CUBS.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen