LeBron James

Cavs eenvoudig door naar volgende ronde, blessure Love

Sacramento Kings v Cleveland Cavaliers

De Cleveland Cavaliers hebben zich eenvoudig geplaatst voor de volgende ronde van de play-offs. De Cavs versloegen in de TD Garden de Boston Celtics met 101-93 en maakten daarmee de sweep compleet. LeBron James was de man van de wedstrijd.

De Cavaliers schoten werkelijk uit de startblokken. De club stond dan ook na vijf minuten al met 18-8 voor. Het aantal aanvallende rebounds maakte in de eerste helft het verschil. De Celtics leken maar niet de rebounds te kunnen pakken, waardoor Cleveland steeds meer dan één kans kreeg om te scoren. Bij de rust stonden de Cavaliers al met 57-36 voor. Er leek dus geen vuiltje aan de lucht te zijn voor de ploeg.

In het derde kwart kwamen de Celtics echter terug in de wedstrijd. De ploeg scoorde 25 punten tegenover slechts dertien punten van de Cavaliers. Bij een stand van 99-93 en 36,1 seconden te gaan, mocht Boston de bal uitnemen. Luigi Datome kreeg de kans om de achterstand terug te brengen tot drie punten. De speler miste echter zijn driepunter, waardoor point guard Kyrie Irving de wedstrijd definitief kon beslissen in het voordeel van de Cavaliers: 101-93.

Olynyk vs. Love
Beide teams speelden erg fysiek. Na iets meer dan zes minuten in het eerste kwart maakte Celtics-speler Kelly Olynyk een overtreding op Cavs-forward Kevin Love. Bij deze overtreding schoot de schouder van Love uit de kom. De speler, die deze zomer overkwam van de Minnesota Timberwolves, rende direct naar de kleedkamer en zou de rest van de wedstrijd niet meer terugkeren. Love speelde net iets minder dan zeven minuten en noteerde twee punten, één rebound en één assist. Volgens meerdere Amerikaanse bronnen is hij zeker twee weken uitgeschakeld.

Na afloop van de wedstrijd beweerde hij dat Olynyk hem expres had bezeerd.

“I have no doubt in my mind that he did it on purpose. Olynyk was in a compromising position, had no chance to get the ball, and it was just too bad that he would go to those lengths to take somebody out of a game.”

Ook Celtics-speler Isaiah Thomas gaf zijn mening.

“We are all men here. We don’t need to cry. It’s playoff basketball. You need to move forward.”

Crowder
Aan de kant van de Celtics was Jae Crowder twee keer betrokken bij een incident. Eerst kreeg hij het aan de stok met Kendrick Perkins. Hierbij kreeg zowel Perkins als hij een technische fout. In de tweede helft moest Crowder geblesseerd het veld verlaten. In duel met J.R. Smith kreeg de forward een elleboog in zijn gezicht. Dat was echter niet de reden waarom Crowder het veld verliet. In datzelfde duel liep hij namelijk een knieblessure op. Smith werd vanwege zijn elleboogstoot weggestuurd.

LeBron James werd de topscorer van de wedstrijd. De viervoudig MVP van de NBA eindigde de wedstrijd met 27 punten. Daarnaast noteerde hij tien rebounds en acht assists. King James had ook twee mindere zaken, zo had hij zes turnovers en raakte hij maar één van zijn zeven driepunters.

Net als James hadden ook drie andere spelers aan de kant van de Cavs een double-double. Irving was goed voor 24 punten en elf rebounds. Timofey Mozgov scoorde twaalf punten en pakte elf rebounds. Iman Shumpert, die het duel op de bank begon, had vijftien punten en tien rebounds.

Celtics
Aan de kant van de Boston Celtics was Isaiah Thomas opnieuw belangrijk. De point guard had 21 punten en negen assists. Toch speelde hij zeker niet zijn beste wedstrijd. Van zijn zeventien schoten gingen er slechts raak. Verder ging hij 1-uit-7 van achter de driepuntslijn. Zijn vrije worpen gingen daarentegen wel erg goed. Thomas raakte ze allemaal (12/12). Jared Sullinger noteerde een double-double met 21 punten en elf rebounds.

Het was voor het eerst sinds 2010 dat de Cavaliers een serie wonnen in de play-offs. Toen versloeg de ploeg de Chicago Bulls.

Foto’s: Getty Images