Captain Konerko blijft in Chicago

Door

Eerste honkman én captain Paul Konerko blijft in Chicago. De clubleiding van de White Sox bereikte overeenstemming met Konerko, wiens vader Pools en moeder Italiaans is, over een nieuwe 3-jarig contract ter waarde van zo’n 37, 5 miljoen dollar. Konerko was een free agent, maar besloot toch om zijn liefde uit Chicago trouw te blijven.

,,We hebben er geen geheim van gemaakt dat wij Konerko wilden behouden,” verklaarde White Sox-directeur Ken Williams. ,,Paul zijn waarde voor het team, zowel op als buiten het veld, kunnen niet worden onderschat. Ik denk zelfs dat hij één van de beste spelers uit de clubgeschiedenis is.”

Opvallend genoeg kwam dinsdag nog het nieuws naar buiten dat beide partijen geen overeenstemming leken te bereiken. Maar dinsdagavond laat kwam het toch nog rond. ,,Het was op het nippertje, want zowel Paul als wij stonden op het punt om naar andere opties te gaan kijken,” vertelt Williams. ,,Maar gelukkig is het nog rondgekomen, want het zou wel heel raar geweest zijn om Paul in een ander tenue te zien spelen.”

Ook leuk om te lezen